HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οι πρώτοι «υποχρεωτικοί» εμβολιασμοί στην Ελλάδα - Ποιους αφορούν


Γεγονός στην Ελλάδα οι πρώτοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και αφορούν τις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΕΜΑΚ).

Σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, και κοινοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις αρμόδιες υπηρεσίες, όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 11 Ιουνίου θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Πηγές από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν στο Protagon ότι λόγω της ιδιαιτερότητας της φύσης της συγκεκριμένης εργασίας, αν υπάρξει μια συρροή κρουσμάτων στους εργαζομένους της ΕΜΑΚ θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, καθώς πρόκειται για σώμα που θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα. Επίσης, στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής στις ΕΜΑΚ, θα υπηρετούν σε αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό».

Το έγγραφο που καθιστά για πρώτη φορά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στη χώρα μας, σε συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα. Επίσης, καλούνται οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο πόσα στελέχη έχουν εμβολιαστεί, πόσα έχουν προγραμματίσει και πόσα δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση εξετάζει σε ουδέτερο χρόνο την πιθανότητα να καταστήσει τον εμβολιασμό των υγειονομικών υποχρεωτικό (εδώ). Ωστόσο, όπως είχε τονίσει, «δεν επιθυμώ τώρα να δημιουργήσω εστίες αντιπαράθεσης, θα το δούμε σε ουδέτερο χρόνο, από τον Σεπτέμβριο».


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια