HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Με γρήγορους ρυθμούς φαίνεται μεταδίδεται το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Δήμο Πύδνας-Κολινδρoύ, και στους άλλους δύο Δήμους της Πιερίας


Σε περιπέτειες φαίνεται έβαλε ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού και τους άλλους δύο Δήμους της Πιερίας (Δήμο Κατερίνης & Δήμο Δίου-Ολύμπου), με την κίνησή του να υποβάλλει 7 δημοτικούς υπαλλήλους σε έλεγχο μέσω της δικαστικής οδού. (Διαβάστε όλο το ιστορικό εδώ)

Πριν λίγη ώρα και μετά τις σημερινές εξελίξεις στο θέμα (διαβάστε εδώ), ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας, κ. Κομπατσιάρης, ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την απόφαση του Συλλόγου, και την σύμφωνη γνώμη και στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ότι οι υπάλληλοι των επιτροπών προμηθειών και εργασιών και των τριών Δήμων της Πιερίας (Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Δήμος Κατερίνης & Δήμος Δίου-Ολύμπου) θ’ απέχουν απ΄τα καθήκοντά τους. Η σχετική ανακοίνωση κλείνει με την φράση: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ  ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.»

Η ανακοίνωση:

«ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ (7) ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Δήμος Πύδνας Κολινδρού ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ (3) ΔΗΜΟΥΣ ΔΗΜΟΣ Κατερίνης Δήμος Δίου-Ολύμπου Δήμος Πύδνας Κολινδρού ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.»


Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν αναγράφει το χρονικό διάστημα για το οποίο θα έχει ισχύ η απόφαση του Συλλόγου.

Τι σημαίνει όμως αυτή η αποχή;

Σε απλά ελληνικά, η παραπάνω απόφαση ουσιαστικά σημαίνει δυσλειτουργία των Δήμων. Δηλαδή, κανένας προμηθευτής δεν θα πληρώνεται στην ώρα του, κανένα έργο δεν θα προχωράει γρήγορα (ή και καθόλου) και γενικά οι Δήμοι της Πιερίας, όπως και οι πολίτες θ’ αρχίσουν σιγά-σιγά ν’ αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Φαίνεται τελικά πως η κίνηση του κ. Μανώλα να προχωρήσει την διαδικασία των 7 δημοτικών υπαλλήλων μέσω της δικαστικής οδού, όχι μόνο θα του γυρίσει ως μπούμερανγκ πίσω, και ίσως του κοστίσει και πολιτικά, αλλά παρασέρνει δυσάρεστες εξελίξεις και στους υπόλοιπους δύο Δήμους. Αναμένουμε μ’ ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των άλλων δύο Δημάρχων και το πως θα χειριστούν αυτή την κρίση.

Σημαντική λεπτομέρεια για την υπόθεση των 7 δημοτικών υπαλλήλων:

Φαίνεται πως στην υπόθεση αυτή των 7 δημοτικών υπαλλήλων δεν υπάρχει πουθενά η αναφορά ότι μετά τις υπογραφές τους στα όποια δελτία παραλαβής ή τιμολόγια, που θεωρήθηκαν ως "ύποπτα", όλα  ελέγχθηκαν αμέσως μετά, τόσο απο την αποκεντρωμένη, όσο και απο τον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης προκειμένου να προχωρήσουν οι εξοφλήσεις τους ή τα έργα γενικώς. Άρα, αν υπήρχε κάτι "ύποπτο" όπως αναφέρθηκε, δεν θα το είχαν ανακαλύψει οι δύο αυτοί έλεγχοι; 

Η υπόθεση φαίνεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα την παρακολουθήσουμε στενά, έτσι ώστε να σας κρατάμε ενήμερους για κάθε εξέλιξή της.


Διαβάστε ακόμη:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια