HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τι συμβαίνει στα Πιέρια Όρη; (Επιστολή αναγνώστη)


Αυτή είναι η συνέχεια μας, το μέλλον μας εάν είναι έτσι τότε δεν έχουμε μέλλον ως άνθρωποι και μετά καθόμαστε και αναρωτιόμαστε για τις κλιματικές αλλαγές και για χαζομάρες... να καταστρέφουμε ότι πολυτιμότερο, ότι ιερότερο έχουμε δίπλα μας τα ΒΟΥΝΑ μας είναι αυτά που μας δίνουν τη πνοή μας την ίδια ζωή, το ΟΞΥΓΟΝΟ μας!!!

Έχουμε ένα από τα πιο φημισμένα βουνά στην Ελλάδα με τη πυκνότερη βλάστηση, τα καλύτερα νερά, δυνατή χλωρίδα, πανίδα οικοσύστημα γερό, μια ιστορία όπου ξεκινά από αρχάς των αιώνων.. βρίσκεται στην ποδιά μας και εμείς τα καταστρέφουμε ΟΛΑ αυτά με μια κίνηση.. Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας..

Το Βουνό των Μουσών..άρχισε να ματώνει υπ' ευθύνη μας..

Να βγαίνεις μια βόλτα στα υψώματα και να βλέπεις τις κεραίες και τα φουρφούρια εκεί καταντήσαμε..

Να Βλέπω τους ΠΕΝΤΕ ΠΥΡΓΟΥΣ

Να Βλέπω την ΑΒΔΕΛΛΑ

Το Φλάμπουρο και πόσες άλλες κορυφές με ανεμιστήρες, εκτός το ότι ποτέ ξανά το βουνό μας δεν θα είναι ξανά πια το ίδιο όπως πριν θα αλλάξει η μορφή του..

Έτσι μας μάθανε οι παππούδες μας.. Οι παλιοί όλοι.. φεύγοντας από αυτή τη ζωή.. μας άφησαν μια παρακαταθήκη τουλάχιστον... Να σεβόμαστε τη φύση, να αγαπάμε τα βουνά.. να μην τα πειράξουμε ποτέ διότι εάν το κάναμε αυτό ξέρανε ότι θα επέλθει καταστροφή..

Ααα και σκεφτείτε κάτι τελευταίο και βάσιμο..

Εάν ισοπεδωθεί αυτή η ραχοκοκαλιά όλη από το Φλάμπουρο, Αρβανίτη, Πέντε Πύργοι μέχρι την Αβδέλλα και πόσα κορφοβούνια ακόμα..

Ξεχάστε το νερό το πόσιμο.. το νερό το καθαρό..το βουνίσιο.. Αυτά τα κορφοβούνια.. έχουν όλες τις πηγές με τα Κρυονέρια μέσα και μας κρατούνε ζωντανούς ακόμα και το καλοκαίρι.. Αυτά είναι τα Πιέρια Όρη αυτό είναι το Βουνό μας που μας κρατάει μετά τον Γερό Όλυμπο.. ως ελάχιστο σεβασμό στη πολιτεία.. ο Νομός μας φέρει.. φέρουμε το ΟΝΟΜΑ αυτού του Μεγάλου και φημισμένου βουνού σκεφτείτε τι πάτε να κάνετε σε αυτό το μεγάλο και πανέμορφο Βουνό.. Με όλο το σεβασμό..και την εκτίμηση, την αγάπη που έχουμε για τα βουνά, την αγάπη για τη φύση, τη παράδοση... 


ΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ ΜΑΣ

ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ! 

 

 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια