HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κώστας Κουριάτης: Ο «κρυφός άσσος» στο μανίκι του Βαγγέλη Γερολιόλιου που τον κάνει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια


Την καλησπέρα μου στην όμορφη παρέα! Απότομη η αλλαγή από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο! Δε συμφωνείτε; Και απ’ ότι λένε τα μερομήνια, δύσκολος και βαρύς ο χειμώνας που έρχεται.

Από πολλές πλευρές, καιρικά, οικονομικά και υγειονομικά θα είμαστε στρυμωγμένοι πάλι. Αλλά αυτά θα τα δούμε με την σειρά τους όταν έλθουν μπροστά μας. Πάμε στα δικά μας τώρα.

Εδώ και ένα περίπου μήνα πηγαινοέρχομαι στον Δήμο Δίου- Ολύμπου κάνοντας διάφορα ρεπορτάζ. Εκείνο που διαπίστωσα, είναι ότι εκεί, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος κατάφερε να έχει υπο έλεγχο την κατάσταση. Εντάξει. Υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο ο κ. Γερολιόλιος φαίνεται να ελέγχει ακόμη την κατάσταση. Αυτό είναι αποτέλεσμα όμως συλλογικής δουλειάς. Ένας δήμαρχος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει και πάρα πολλά πράγματα. Αν έχει όμως ικανούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες, τότε ναι. Μπορεί να κάνει δουλίτσα. Ο Γερολιόλιος λοιπόν έχει τέτοιους συνεργάτες που συμβάλλουν πολύ στο να γίνεται δουλειά στον Δήμο.

Ανάμεσα στους συνεργάτες αυτούς, εκείνος που θα ήθελα ν’ αναφερθώ σήμερα είναι και ο Κώστας Κουριάτης. Όχι ότι δεν υπάρχουν άλλοι, αλλά αυτό είναι θέμα άλλου κειμένου. Σήμερα θα ήθελα να μιλήσω μόνο γι’ αυτόν μια και είδα από κοντά την δουλειά που κάνει.

Αντιδήμαρχος λέει Καθαριότητας, Τεχνικών Έργων και καμιά 10αριά ακόμη αρμοδιοτήτων. Όλα επ΄ ώμου τα πήρε ο Κουριάτης! Γιατί; Θα ρωτήσετε όπως ρώτησα κι εγώ. Απλούστατα γιατί μπορεί! Αυτή την απάντηση έλαβα κι εγώ!

Τι όμως κάνει τον κ. Κουριάτη τόσο ικανό; Κατ’ αρχάς η εργατικότητα και η συνέπειά του. Εδώ και 2 χρόνια είναι ο πρώτος που φτάνει στο πόστο του, στις 4:00 τα ξημερώματα, και ο τελευταίος που φεύγει από εκεί. Πολλές φορές μάλιστα δεν φεύγει κιόλας γιατί οι ανάγκες το απαιτούν. Δύο ολόκληρα χρόνια ασταμάτητα ο Κώστας ο Κουριάτης είναι εκεί. Κερί αναμμένο! Για διακοπές ούτε λόγος. Κάτι 3ήμερα με την ψυχή στο στόμα και το κινητό stand-by συνεχώς. Και όχι πολύ μακριά, για να μπορεί να βρίσκεται πίσω σύντομα.

Το δεύτερο στοιχείο που έχει ο Κουριάτης είναι η εμπειρία (2η φορά δημοτικός σύμβουλος & αντιδήμαρχος) και η μεθοδικότητα του. Μάλιστα αυτό μπορούν να σας το διαβεβαιώσουν και όλοι όσοι συνεργάζονται μαζί του.  Εργαζόμενοι και συνεργάτες. Δεν στήνεις μια ολόκληρη υπηρεσία καθαριότητας, με σχεδόν άρτιες αποθήκες, με νέα απορριμματοφόρα, με μηχανήματα έργων που δουλεύουν ξανά κ.λ.π., χωρίς μεθοδικότητα.

Ταπεινός και ήσυχος. «Ήρεμη δύναμη» τον αποκαλούν όσοι τον γνωρίζουν καλά. Τον έχετε δει σε καμιά φωτογραφία, σε κανένα δελτίο τύπου ή σε καμιά ανακοίνωση; Όχι! Αλλά πολλά από αυτά που ανακοινώνονται σε δελτία του Δήμου κατά καιρούς, είναι αποτέλεσμα της δικής του δουλειάς. Τον Κώστα Κουριάτη όμως δεν τον νοιάζουν αυτά. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να είναι αποτελεσματικός και χρήσιμος στον Δήμο και τους δημότες που υπηρετεί.

Κάποια στιγμή θα ζητήσουμε από το ίδιο να μας κάνει έναν απολογισμό και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Όταν λοιπόν ένας δήμαρχος, και εν προκειμένω ο Βεγγέλης ο Γερολιόλιος, έχει δίπλα του τέτοια ικανά και αποτελεσματικά στελέχη, που αποτελούν μπαλαντέρ ή κρυφούς άσσους στο μανίκι του, γιατί να μην κοιμάται ήσυχα τις νύχτες;

Όπως προανέφερα, ο Κουριάτης δεν είναι ο μοναδικός ικανός συνεργάτης του Βαγγέλη Γερολιόλιου. Αλλά επιφυλάσσομαι να μιλήσω και για τους άλλους σε κάποια επόμενο άρθρο μου.

 

Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια