HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


4 αποφάσεις που πρέπει να πάρετε όταν σχεδιάζετε το μπάνιο σας


Κάθε σχεδιασμός μπάνιου πρέπει να έχει έναν ξεκάθαρο στόχο και να ακολουθεί κάποιους κανόνες. Είναι από τα δωμάτια που χρησιμοποιούν όλα τα μέλη της οικογένειας πολλές φορές μέσα στη μέρα και πρέπει να το φροντίζουμε συνεχώς. Η λειτουργικότητα και η καθαριότητα είναι από τα βασικά απαιτούμενα και όταν το χτίζετε ή το αναδιαμορφώνετε σε μια ανακαίνιση μπάνιου, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν. 

Σχεδιάστε το γύρω από τον άνθρωπο 

Ένας ωραίος χώρος με ακριβές και προσεγμένες επιλογές στα αναλώσιμα και τα είδη υγιεινής, μπορεί να υστερεί σε λειτουργικότητα αν δεν έχει κατάλληλη διαρρύθμιση. Ανάλογα με τα κυβικά του και την ύπαρξη ή μη βοηθητικού μπάνιου, μπορείτε να κάνετε και τις ανάλογες επιλογές για τη δομή του. Για παράδειγμα, αν είναι το μοναδικό μπάνιο στο σπίτι και είναι αρκετά ευρύχωρο, μπορείτε έχετε έναν συνδυασμό μπανιέρας και ντουζιέρας. Ένας ακόμη πρακτικός συνδυασμός είναι νιπτήρας με ντουλάπι και ράφια για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Αν έχετε μεγάλο σπίτι και διαθέτετε ξεχωριστό μπάνιο μόνο για να πλένεστε, τότε εγκαταστήστε μια στρογγυλή αυτόνομη μπανιέρα, ή κάποια με λειτουργίες mini spa για να πετύχετε την πλήρη χαλάρωση.

 Σκεφτείτε το μέλλον

 Η στιγμή στην οποία κάνετε ανακαίνιση αντικατοπτρίζει μια συνθήκη στη ζωή σας που μπορεί να αλλάξει σε λίγα χρόνια. Τώρα μπορεί να μένει ένας άνθρωπος στο σπίτι και σε λίγα χρόνια να έχει δημιουργηθεί ολόκληρη οικογένεια. Αν σκέφτεστε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας στο συγκεκριμένο σπίτι, βάλτε στο πλάνο ένα μπάνιο λειτουργικό για εσάς, τα παιδιά σας αλλά και τους ηλικιωμένους.

Αν πάλι μένετε προσωρινά και έχετε σκοπό να το πουλήσετε, τότε κάντε βασικές επιλογές που θα είναι κοινής αποδοχής από τους υποψήφιους αγοραστές. Προτιμήστε καλής ποιότητας υλικά χωρίς όμως υπερβολικά σχέδια και χρώματα.

 Δημιουργήστε αρκετό αποθηκευτικό χώρο

 Πολλοί φτιάχνουν το μπάνιο χωρίς ράφια και ντουλάπια και διαπιστώνουν την έλλειψή τους αργότερα, που πάλι πρέπει να προχωρήσουν σε ανακαίνιση. Ειδικά σε μικρούς χώρους, η εξοικονόμηση χώρου αποτελεί γρίφο και οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα εφευρετικοί. Ράφια στον τοίχο, πάνω από τη λεκάνη, κάτω από τον νιπτήρα, πίσω από την πόρτα, είναι μερικές ιδέες που θα κάνουν το χώρο πιο εύχρηστο. Μια γενική συμβουλή είναι να μην τοποθετείτε καλάθια και άλλα αποθηκευτικά είδη δίπλα στην μπανιέρα και την ντουζιέρα.

 Εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως

 Αν ανήκετε στους τυχερούς που το μπάνιο διαθέτει παράθυρο ή έχει τη δυνατότητα να χτιστεί ένα, τότε κάντε το όσο πιο μεγάλο γίνεται. Το φως και ο φρέσκος αέρας είναι από τους παράγοντες που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του μπάνιου. Όταν αερίζεται φυσικά ο χώρος, εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας και καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια καθώς δεν χρειάζεται να ανάβετε το φως το πρωί. Τέλος, δημιουργείται μεγαλύτερο αίσθημα ευφορίας σε ένα φωτεινό μπάνιο.

Αν δεν υπάρχει παράθυρο, τότε πρέπει να σκεφτείτε πώς θα φωτίσετε το μπάνιο φυσικά και ξεκούραστα. Σποτ ή μπάρες στον καθρέφτη είναι πολύ αποτελεσματικά ενώ ένα κρεμαστό φως προσθέτει στο χώρο εκλεπτυσμένη αισθητική.

 Δείτε εδώ για ανακαίνιση μπάνιο: https://www.dynamichome.gr/

Δείτε εδώ για ανακαίνιση σπιτιού: https://www.dynamichome.gr/anakainisi-spitiou/

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια