Λουκουμάδες, ένα γλυκό που αγαπάει όλη η Ελλάδα. Ετοιμάζουμε σπιτικούς, λαχταριστούς λουκουμάδες, τους γεμίζουμε με σοκολάτα και τους σερβίρουμε με μέλι και λιωμένη σοκολάτα. Σίγουρα όλοι θα τρέξουν για δεύτερη μερίδα.
Υλικά
Για τη γέμιση
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
Για τους λουκουμάδες
- 500 γρ. γάλα
- 20 γρ. φρέσκια μαγιά μπίρας
- 30 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. αλάτι
- 520 γρ. αλεύρι φαρινάπ
- λίγο αραβοσιτέλαιο, για το τηγάνισμα
- λίγο μέλι, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
Ετοιμάζουμε τους λουκουμάδες: Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό τη μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 1 ώρα.
Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την τυλίγουμε γύρω από ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας. Βουτάμε τους γεμιστούς λουκουμάδες σε καυτό λάδι και με τρυπητή κουτάλα τούς γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε ζεστούς με λίγο μέλι και με λιωμένη σοκολάτα, αν επιθυμούμε
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!