HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η δική μας Σοφία…


Το να καταφέρει ένας πολιτικός να κάνει τον κόσμο να τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα, και να το κάνει με σεβασμό και αγάπη και όχι με απαξίωση, ξέρετε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Για να το πετύχει ένας πολιτικός αυτό, χρειάζεται κάποια προσόντα, όπως συνέπεια, συνέχεια, ειλικρίνεια, πολύ δουλειά και αγάπη για τον κόσμο. Και όλα αυτά να φαίνονται προς τα έξω.

Ζωντανό παράδειγμα των παραπάνω είναι η κ. Σοφία Μαυρίδου! Η Αντιπεριφερειάρχης της Πιερίας. Η δική μας Σοφία… 

Ως αυτήκοος μάρτυρας έχω ακούσει πολλούς συμπολίτες μου σε διάφορες συζήτήσεις, και σε διάφορους κύκλους να την αποκαλούν με το μικρό της όνομα… «Η Σοφία έκανε αυτό…», Η Σοφία βρέθηκε εκεί..», «Η Σοφία είπε το άλλο…» κ.λ.π.

Τι σημαίνει όμως αυτό στην πραγματικότητα; Ποιον προσφωνούμε με το μικρό του (το βαφτιστικό του) όνομα; Φυσικά κάποιον οικείο μας, κάποιον φίλο, συγγενή και γενικά κάποιον που γνωρίζουμε καλά, τον αγαπάμε, τον εκτιμάμε και έχουμε το θάρρος μαζί του. Σωστά;

Το πως κατάφερε όμως η Σοφία να κάνει τον κόσμο της Πιερίας (και όχι μόνο) να την προσφωνεί με το μικρό της όνομα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κοιτάζοντας την μέχρι τώρα πορεία της στο πολιτικό προσκήνιο του τόπου, θα δούμε την Σοφία, όλα τα χρόνια να εργάζεται με συνέπεια και συνέχεια από την θέση ευθύνης που της εμπιστεύθηκαν οι πολίτες της Πιερίας. Σε παλιότερο δημοσίευμα την αποκαλέσαμε «παντός καιρού» και όχι άδικα. 

Κακοκαιρίες; Κορονοϊός; Σε ποια δύσκολη στιγμή του τόπου δεν ήταν εκεί; Πάντα με το χαμόγελο ν’ αντιμετωπίζει τις προκλήσεις. Στους δρόμους με τα 4-5 συνεργεία της αντιπεριφέρειας καθημερινά να εργάζονται, κι εκείνη αποκοντά να επιβλέπει, να μιλάει με τον κόσμο. Παράλληλα στο γραφείο της να σχεδιάζει, να υπογράφει και να πραγματοποιεί συμβάσεις συνεργασίας με όλους τους φορείς. Εξαιρετικά συνεργάσιμη και με τους τρεις Δήμους της Πιερίας. Η πόρτα του γραφείου της πάντα ανοικτή, να εξυπηρετεί φορείς και πολίτες της Πιερίας τόσο σε θέματα αρμοδιότητας της όσο και σε άλλα θέματα. Όπου της ζητήθηκε να συνδράμει ήταν παρούσα. Αυτό τουλάχιστον ομολογούν σχεδόν όλοι όσοι την γνωρίζουν ή την προσέγγισαν για κάποια εξυπηρέτηση.

Παρούσα όμως και στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης. Η δε συμπεριφορά της με τον κόσμο, άψογη! Καταδεκτική, ευγενική, ταπεινή και χαμογελαστή να μιλάει από τον πιο μικρό (μικρή) συμπολίτη της μέχρι τον πιο μεγάλο, με την ίδια ευγένεια, χωρίς διακρίσεις.

 Όλα τα παραπάνω όμως τα καταφέρνει χωρίς να παραμελήσει ούτε την οικογενειακή, ούτε την προσωπική της ζωή! Με μακροχρόνιες δυνατές φιλίες που διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Στέκεται με αξιοπρέπεια και δυναμισμό στο ανδροκρατούμενο πολιτικό προσκήνιο του τόπου, διατηρώντας τις ισορροπίες άψογα, με καθημερινή δουλειά και έξυπνους χειρισμούς.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι πολύ τυχερός που έχει την Σοφία, την… «δική μας Σοφία» συνεργάτη του, και το γνωρίζει πολύ καλά! Γι’ αυτό και συνεχίζει μαζί της όλα αυτά τα χρόνια. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια