HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μειωμένος κατά 5,7% εμφανίζεται ο μόνιμος πληθυσμός της Πιερίας στην απογραφή του 2021 – Πιο πολλές οι γυναίκες! (video)


Τ’ αποτελέσματα της απογραφής του 2021 παρουσίασε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, όπως κάνει άλλωστε κάθε δέκα χρόνια που διενεργεί την απογραφή πλυθησμού & κατοικιών με σκοπό την συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πλυθησμού της Ελλάδας, καθώς και για την σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασης τους.

Η απογραφή να θυμίσουμε ότι αυτή την φορά έγινε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ψηφιακά με εξαιρετικά υψηλό ποσοστό συμμετοχής, ενώ ο πρωτοποριακός τρόπος συλλογής των δεδομένων επέτρεψε, παρά τις δυσκολίες, κυρίως, λόγω της πανδημίας της νόσου του κορονοϊού, τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων της χώρας μας σε αυτή.

Σε επίπεδο θεσμικό, είναι η πρώτη απογραφή που διενεργήθηκε βάσει νόμου του ελληνικού κράτους (Ν. 4772/2021), ο οποίος ψηφίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής απολαμβάνοντας μάλιστα ευρεία διακομματική συναίνεση.


Σε ότι αφορά τ’ αποτελέσματα ωστόσο τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα για την χώρα μας, αφού ο γενικός πληθυσμός μονίμων κατοίκων εμφανίζεται μειωμένος κατά 3,5% σε σχέση με το 2011, ενώ τα ποσοστά ανδρών και γυναικών είναι 48,6% και 51,4% αντίστοιχα. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά μπορείτε να δείτε στο επίσημο αρχείο της ΕΛΣΤΑΤ κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

Στην Πιερία η μείωση του πληθυσμού  φτάνει τα 5,7%

Τα πράγματα στην Πιερία όπως φαίνονται και στην φωτογραφία είναι λίγο χειρότερα, αφού η μείωση του πληθυσμού (μόνιμων κατοίκων δηλαδή) είναι ακόμη μεγαλύτερη φτάνοντας το 5,7%. Με απλά λόγια μέσα σε 10 χρόνια μειώθηκε κατα 7.212 ανθρώπους.

Σε ότι αφορά τη σχέση ανδρών γυναικών, αριθμητικά υπερέχουν οι γυναίκες αφού είναι 3.166 περισσότερες.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα υπόλοιπα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ:

 


Ρεπορτάζ: Kapa News team

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια