HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινάει με τιμή πάνω από 1,5 ευρώ - Ποιοι παίρνουν επίδομα


Στις 14 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και μία μέρα μετά θα ανοίξει το myΘέρμανση για αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει πάνω από το 1,5 ευρώ. Ο αντιπρόεδρος συνδέσμου πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου, μίλησε στο Open για την τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και την ακρίβεια σε αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν ξεκινούσε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου:

«Θα ήταν πάνω από το 1,5 ευρώ, μεταξύ 1,52 και 1,55 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης των 0,25 ευρώ».


Εξέφρασε δε ανησυχίες για ακόμα μεγαλύτερη τιμή: «Εγώ φοβάμαι», είπε, «μήπως αυτή τη βδομάδα έχουμε και άλλες αυξητικές τάσεις και βγει πολύ περισσότερο».

Ο κ. Ασμάτογλου μίλησε και για την αύξηση της τιμής του diesel θέτοντας ένα ακόμα ζήτημα που προκύπτει. Δεν είναι άλλο από το ότι το θέμα της τιμής του πετρελαίου κίνησης θα επηρεάσει άμεσα τις τιμές των προϊόντων μας.

Όπως σημείωσε:

«Είναι αρνητικό και για το πετρέλαιο κίνησης, αλλά και στο κομμάτι των μεταφορών και στο κομμάτι του παραγωγικού τομέα. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο και οι μεταφορές».

«Πετάει» η τιμή του diesel

Η μέση πανελλαδική τιμή στο πετρέλαιο κίνησης διαμορφώνεται ως εξής:

  • 30 Σεπτεμβρίου: 1,828 ευρώ / λίτρο
  • 6 Οκτωβρίου: 1,961 ευρώ / λίτρο

Σήμερα, 10/10, το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ η αμόλυβδη βρίσκεται κοντά στα 2 ευρώ.

Αυτό το πετρέλαιο το χρησιμοποιούν οι μεταφορές που επηρεάζουν τα καταναλωτικά αγαθά και έτσι εξηγείται η αλυσίδα της ακρίβειας.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κριτήρια και δικαιούχοι για επίδομα

Στη νέα υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εντός ολίγων ημερών, θα καθορίζονται:

  • Τα εισοδηματικά όρια: Φέτος έχουν διευρυνθεί τα όρια εισοδήματος σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.
  • Τα περιουσιακά κριτήρια: Παραμένουν αμετάβλητα και ορίζουν ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο και στις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Όσα νοικοκυριά χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο, αντί για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, θα λάβουν διπλάσιο επίδομα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια