HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απόστολος Ζέρβας: «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ»


Επ’ ευκαιρία της διεξαγωγής των εκλογών στους Ιατρικούς Συλλόγους κατά την χθεσινή ημέρα , Κυριακή 16η Οκτωβρίου 2022 , θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις :

1. Πρώτον θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους , οι οποίοι τόλμησαν να τεθούν στην κρίση των συναδέλφων Ιατρών ..  

2. Ευχές στους εκλεγέντας για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας τους και καλή συνέχεια στον συνδικαλιστικό τους αγώνα προς όφελος της Ιατρικής Επιστήμης , η οποία δοκιμάζεται από την πανδημία ..

3. Οι εκλογές των Επιστημονικών Συλλόγων ( Ιατροί - Μηχανικοί -  Δικηγόροι ) υπήρξαν διαχρονικά πεδίο έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων και τα αποτελέσματα τους προάγγελος της έκβασης των επερχόμενων Κοινοβουλευτικών εκλογών ..  

4. Η συμμετοχή στην διαδικασία είχε γενικώς υψηλά ποσοστά , τελευταία όμως παρατηρείται αδιαφορία , έτσι στις χθεσινές εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας ψήφισαν 249 συνάδελφοι από το σύνολο των 483 εγγεγραμμένων μελών ( αποχή 48,5 % ) ..

5. Ενθυμούμαι ότι ελάμβανα μέρος σε όλες τις αναμετρήσεις είτε ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής είτε ως υποψήφιος ( πρώτη φορά ψήφισα το 1984 τον συνδυασμό του αείμνηστου Προέδρου Βασιλείου Παράσχου , ο οποίος ήταν ο Γυναικολόγος που με έφερε στην ζωή ) ..

6. Το προεκλογικό κλίμα είχε πάντοτε στοιχεία πόλωσης και οι μάχες ήταν επικές μεταξύ των συναδέλφων καθώς οι συνδυασμοί ήταν πολιτικοποιημένοι , όποτε οι υποψήφιοι χρησιμοποιούσαν τις κομματικές τους ταυτότητες , κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ..

7. Στις χθεσινές εκλογές αναδείχθηκε πρώτος ο συνδυασμός των εταίρων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με 169 ψήφους επί 236 έγκυρων ψηφοδελτίων ( ποσοστό 39,8 % ) λαμβάνοντας 8 από τις 11 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου , σταθερή αξία παραμένει ο συνδυασμός του ΚΚΕ ( 45 ψήφοι - 2 έδρες ) , ενώ αξίζουν τον έπαινο μας οι συνάδελφοι ( 22 ψήφοι και μια έδρα στο ΔΣ ) , οι οποίοι ανθίστανται στα μέτρα που επιβάλλει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ( υποχρεωτικότητα εμβολιασμών - αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών για ανεμβολίαστους Υγειονομικούς ) ..

8. Στις εκλογές του 2008 θα ήθελα να σημειώσω ότι για την ανάδειξη αντιπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ΠΙΣ κατήλθαν δυο ακραιφνή ψηφοδέλτια της ΝΔ , τα οποία συγκέντρωσαν το σύνολο των ψήφων ( 223 επί 239 ψηφισάντων ) ..

9. Σημειολογικά θα ήθελα να τονίσω την ένταση των εκλογών από το γεγονός που θα βαραίνει πάντοτε την συνείδηση μου , διότι δεν ψήφισα τον ανάδοχο μου αείμνηστο εξαίρετο Χειρουργό Χασάν Μπεκτά , διότι ήταν υποψήφιος με συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ

--------------------

* Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.


Διαβάστε ακόμη:








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια