HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ερντογάν: Εκλογές στις 14 Μαΐου - «Μαριονέτες» χαρακτήρισε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης


Από την Προύσα κι ενώπιον δεκάδων νέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση «Η πρώτη μου ψήφος για το κόμμα ΑΚ, η πρώτη μου ψήφος στον Ερντογάν», ανακοίνωσε ξεκάθαρα ότι η ημερομηνία των εκλογών θα είναι η 14η Μαΐου 2023.

«Θεού θέλοντος, δοξάζω τον Κύριό μου που μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε συνοδοιπόροι με εσάς, τους πολύτιμους νέους μας, που θα ψηφίσετε για πρώτη φορά στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου» δήλωσε ο Ερντογάν επισημοποιώντας την ημερομηνία των εκλογών, προσθέτοντας ότι «χάρη σε εσάς, παρόλο που έχουν περάσει περισσότερα από 40 χρόνια, θυμόμαστε τον ενθουσιασμό των προηγούμενων περιόδων μας και βιώνουμε ξανά τα ίδια συναισθήματα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Προύσα, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση του αυτή με τους νέους, την ελπίδα της χώρας και του έθνους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που παρακολούθησαν την τελετή εγκαινίων στην Προύσα έφτασε τις 120 χιλιάδες άτομα με τα επίσημα στοιχεία που έλαβε σημειώνοντας ότι «φυσικά, αυτό δείχνει ένα πράγμα. Ο Μάιος θα είναι διαφορετικός, Θεού θέλοντος, αυτή η άνοιξη θα είναι μια άλλη άνοιξη. Πιστεύω ότι μαζί με εσάς, τους νέους μας, μαζί με εσάς, τις αδελφές και τους αδελφούς μου, θα ανατινάξουμε τις κάλπες με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό;».

Χαιρετίζοντας όλες τις νεανικές καρδιές της χώρας, ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «κάθε φορά που συναντιόμαστε με τους νέους μας, καθώς βλέπουμε την αγάπη, την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και το όραμά σας, βλέπουμε το μέλλον μας με μεγαλύτερη ελπίδα. Μερικοί άνθρωποι λένε, «Πού βρίσκεις αυτή την ενέργεια;» Εδώ είναι η ενέργεια. Δεν χρειάζεται να την αναζητήσετε αλλού. Αυτή η εικόνα μας υπενθυμίζει επίσης ότι πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα και να αγωνιστούμε περισσότερο για την οικοδόμηση του τουρκικού αιώνα που θα σας κληροδοτήσουμε. Θεού θέλοντος, δοξάζω τον Κύριό μου που μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε συνοδοιπόροι με εσάς, τους πολύτιμους νέους μας, που θα ψηφίσετε για πρώτη φορά στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου. Χάρη σε εσάς, παρόλο που έχουν περάσει περισσότερα από 40 χρόνια, θυμόμαστε τον ενθουσιασμό των προηγούμενων περιόδων μας και βιώνουμε ξανά τα ίδια συναισθήματα».

Όσον αφορά την Προύσα, ο Ερντογάν είπε: «Πού φέραμε την Προύσα από πού σε πού; Ελάτε από την Κωνσταντινούπολη, περάστε από την Προύσα, κατευθυνθείτε προς τη Σμύρνη, μειώσαμε αυτή τη διαδρομή από 7-7,5 ώρες σε 3 ώρες. Κύριε Κεμάλ, βλέπετε ότι δεν σας κουράζουμε πια. Με άλλα λόγια, μειώσαμε αυτή τη διαδρομή των 7-7,5 ωρών σε 3 ώρες, ώστε να ταξιδεύετε πιο άνετα, αλλά δεν επισκέπτεστε καν τη Σμύρνη».

Αναφέροντας τα επιτεύγματα των κυβερνήσεων του, κάνοντας έναν εκτενή απολογισμό αναφέρθηκε και στα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το γνωστό «τραπέζι των 6».

«Όταν η χώρα μας πέρασε στην πολυκομματική πολιτική ζωή, όλοι οι πολίτες μας, ιδίως οι γυναίκες και οι νέοι, είπαν «Η ψήφος είναι τιμή». Προστάτευσαν την πολιτική τους βούληση και την κάλπη με κόστος τη ζωή τους. Εκείνη την εποχή, όπως και σήμερα, υπήρχε μια στρεβλή νοοτροπία που έβλεπε τον λαό μας ως έναν όχλο που θα ερχόταν όταν του έλεγαν «Ελάτε», θα έφευγε όταν του έλεγαν «Φύγετε» και θα έδινε την [ψήφο του] όταν του έλεγαν «Ψηφίστε αυτό».

Ένα κόμμα, ο φασισμός, συν αυτή τη νοοτροπία, δεν δίστασαν να επιδείξουν την ίδια μεταχείριση ακόμη και στα δικά τους μέλη τα οποία έβαλαν μπροστά στο έθνος ως υποψήφιους. Τώρα αναζητούν έναν υποψήφιο-μαριονέτα που θα έρχεται όταν του λένε «έλα», θα σιωπά όταν του λένε «σκάσε» και θα μιλάει όταν του λένε «μίλα». Δεν μπορούν να βρουν έναν. Το πρόβλημά τους δεν είναι να εκλέξουν έναν πρόεδρο που θα κυβερνήσει τη χώρα και θα οικοδομήσει το μέλλον σας με τις ψήφους που το έθνος μας θεωρεί τιμή του, ούτε να εκλέξουν έναν βουλευτή. Το μόνο τους μέλημα είναι να βρουν ένα όνομα που θα ενεργεί σύμφωνα με τα συμφέροντα των εταίρων του τραπεζιού, ο καθένας από τους οποίους δεν συμπαθεί τον άλλον και των οποίων ο αριθμός δεν ξέρουμε αν είναι 6 ή 10» κατέληξε ο Ερντογάν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια