HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παραδίδει και την έδρα του ο Θέμης Χειμάρας: Νέα βουλευτής θα ορκιστεί η Ελένη Μακρή – Θεοδώρου


Τη θέση του Θέμη Χειμάρα, ο οποίος παραιτήθηκε από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καταλαμβάνει ως πρώτη επιλαχούσα η Ελένη Μακρή Θεοδώρου, η οποία είναι ενδοκρινολόγος. Σημειώνεται πως ο κ. Χειμάρας υπέβαλε την παραίτησή του όχι μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από το βουλευτικό αξίωμα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Αυτό σημαίνει ότι τη θέση του αναλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα στον νομό Φθιώτιδας, Ελένη Μακρή – Θεοδώρου (που ήταν βουλευτής της ΝΔ την περίοδο 2012 – 2015) και ότι το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να απαρτίζεται από 156 βουλευτές καθώς δεν χάνεται η έδρα.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Χειμάρας εμφανίζεται να είχε δοσοληψίες με το ελληνικό Δημόσιο μέσω εταιρείας του στη Λαμία, κάτι που αποτελεί ασυμβίβαστο με τη βουλευτική ιδιότητα.

Θέμης Χειμάρας: Η δήλωση για την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα

Στη δήλωση παραίτησής του, ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει: «Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα.

Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή».


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια