HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πανελλήνιες 2023: Ο αριθμός εισακτέων ανά Σχολή - Ο πίνακας με όλα τα Τμήματα


Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον αριθμό των εισακτέων κατά τις Πανελλήνιες 2023 ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ανέρχεται σε 68.574 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Δείτε αναλυτικά τον αριθμό των εισακτέων ανά Σχολή:Πανελλήνιες 2023: Το πρόγραμμα αναλυτικά

πανελλαδικες πρόγραμμα 2023, πανελληνιες 2023, ημερομηνιες, γελ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2023 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ

πανελληνιες 2023 προγραμμα, πανελληνιες 2023 ημερομηνιες, πανελληνιες 2023 επαλ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2023 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

πανελλαδικες πρόγραμμα 2023, πανελληνιες 2023, ημερομηνιες

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

  1. μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
  2. μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.
  3. μέχρι τις 16:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 μ.μ. και
  4. μέχρι τις 12:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  1. των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
  2. των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
  3. του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
  4. για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
  5. για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτά, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης διαρκεί 2 ώρες.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2023-24 ορίζουμε το διάστημα από την Τετάρτη 14-6-2023 μέχρι και την Τρίτη 27-6-2023.

Πανελλήνιες 2023: Τα χαμηλόβαθμα τμήματα στα ΑΕΙ με τις υψηλές προοπτικές

Παρακάτω θα δούμε ορισμένα χαμηλόβαθμα τμήματα από κάθε επιστημονικό πεδίο μαζί με τις ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους, ώστε οι μαθητές να έχουν μια εικόνα για το πως θα μπορούσαν να «κινηθούν»

Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας, Αργοστόλι - 8.675 μόρια (1ο & 4ο πεδίο)

Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό τμήμα που συνδυάζει την επιστήμη της Επικοινωνίας με την επιστήμη της Πληροφορικής. Η εκτεταμένη χρήση του Διαδικτύου σε όλους τους τομείς της ζωής μας έχει δημιουργήσει νέους τρόπους και μορφές επικοινωνίας. Απώτερος στόχος του τμήματος είναι ο εκσυγχρονισμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των δημοσίων σχέσεων. Οι φοιτητές εξειδικεύονται τόσο στις βασικές αρχές της επικοινωνίας, όσο και στα πολυμέσα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις νέες τεχνολογίες και στον τρόπο, με τον οποίο αυτά μπορούν να συνδυαστούν. Με απλά λόγια, το αντικείμενο σπουδών του τμήματος αφορά στην ψηφιακή επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου (facebook, instagram, LinkedIn κτλ.). Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε έναν μεγάλο αριθμό εργασιακών περιβαλλόντων όπως οι δημόσιες σχέσεις, η διαφήμιση, το ψηφιακό μάρκετινγκ, η διαχείριση και παραγωγή περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα, η σχεδίαση γραφικών, η ανάπτυξη ιστοσελίδων, η δημιουργία video και animation, τα videogames, ακόμη και ως σύμβουλοι επικοινωνίας πολιτικών ή άλλων διάσημων προσώπων. Αν και το τμήμα αυτό του Ιονίου έχει χαμηλή βάση εισαγωγής φαίνεται πως είναι εξαιρετικά δυναμικό και με μεγάλες προοπτικές απορρόφησης των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Ιωάννινα – 10.475 μόρια (2ο πεδίο)

Το τμήμα μελετά τις βασικές αρχές και ιδιότητες των υλικών (πλαστικά, κεραμικά, σύνθετα, μέταλλα κτλ.), την απόδοση, την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και τη φιλικότητά τους προς στο περιβάλλον. Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως μηχανικοί τόσο σε κατασκευαστικά έργα όσο και σε κλάδους όπως η ιατρική, τα τρόφιμα, τα καλλυντικά, οι βιομηχανίες κ.α. Μάλιστα εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και αποκτούν τα επαγγελματικά δικαιώματα του Χημικού Μηχανικού που αντιστοιχούν στα Υλικά καθώς και γενικότερα δικαιώματα χημικών μηχανικών, γεγονός που καθιστά το τμήμα μια εναλλακτική επιλογή για όσους υποψήφιους επιθυμούσαν να περάσουν σε τμήμα χημικών μηχανικών και δεν τα κατάφεραν.

Λογοθεραπείας, Καλαμάτα – 12.200 (3ο πεδίο)

Οι σπουδαστές κατά τη φοίτησή τους μαθαίνουν να εντοπίζουν διαταραχές της φωνής, της γλώσσας, της ομιλίας, της άρθρωσης και της κατάποσης σε άτομα όλων των ηλικιών. Στόχος του τμήματος είναι οι απόφοιτοι να ασχολούνται με την διαγνωστική αξιολόγηση, την πρόληψη και τη θεραπεία διαταραχών της ανθρώπινης επικοινωνίας, φωνής, ομιλίας και λόγου. Οι λογοθεραπευτές μπορούν να ασχοληθούν με παιδιά με ειδικές ανάγκες (π.χ. αυτισμό, Δ.Ε.Π.Υ.), με επαγγελματίες σε χώρους της τέχνης (πχ. ηθοποιοί, τραγουδιστές), με άτομα που λόγω ασθενειών, έχουν προβλήματα στο λόγο τους ( π.χ. εγκεφαλικό επεισόδιο, τροχαίο) ακόμη και με άτομα ή οργανισμούς που θέλουν να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες ( πχ. Δημόσιους ομιλητές, πολιτικούς κτλ). Αξίζει να σημειωθεί ότι προϋπόθεση για την εισαγωγή των επιτυχόντων στις Πανελλήνιες στο τμήμα είναι η συνέντευξη, ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν αντιμετωπίζουν διαταραχές στη φωνή, την ομιλία, την άρθρωση, την αντήχηση του λόγου και της ακοής, έχουν λειτουργική όραση, φυσιολογική νοημοσύνη και δεν παρουσιάζουν άλλες παθήσεις όπως τραυλισμό, κώφωση, βαρηκοΐα κ.α.

Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Θήβα & Κατερίνη – 8.430/8.590 (4ο πεδίο)

Τα τμήματα αυτά είναι γνωστά και ως τμήματα logistics. Στα τμήματα αυτά οι φοιτητές μαθαίνουν τις διαδικασίες που αφορούν τη συνολική ροή των αγαθών, των πληροφοριών και των οικονομικών δεδομένων και των φορέων που εμπλέκονται σε ένα προϊόν από τη στιγμή της προμήθειας των πρώτων υλών έως τη παράδοση στον τελικό αποδέκτη. Οι απόφοιτοι είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να ελέγχουν τη γραμμή διοίκησης μιας εφοδιαστικής αλυσίδας και των δικτύων διανομής των προϊόντων. Οι ειδικοί logistics άρχισαν να έχουν ιδιαίτερη ζήτηση σε Ελλάδα και εξωτερικό την περίοδο των μεγάλων lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των μεγάλων καθυστερήσεων στις παραδόσεις εκατομμυρίων ηλεκτρονικών παραγγελιών. Αποτέλεσμα αυτού είναι η αύξηση των θέσεων στη διοίκηση εφοδιασμού σε ναυτιλιακές εταιρίες, εταιρίες μεταφορών, μεγάλες βιομηχανίες αλλά και στο εμπόριο γενικότερα.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια