HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τι θα γίνει εάν το Εκλογοδικείο αποφασίσει διαφορετικά από τον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή ή όχι του κόμματος Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές?


Εδώ και μέρες, από τότε δηλαδή που ξαναξεκίνησε η κουβέντα με τον Κασιδιάρη, αυτό το ερώτημα με ταλαιπωρεί συνεχώς.

Αν υπάρξει απόφαση ομόφωνη που ν’ αποκλείει το κόμμα του Κασιδιάρη από το Εκλογοδικείο και τον Άρειο Πάγο, το επόμενο βήμα του κόμματος «Έλληνες» είναι η  προσφυγή στα ευρωπαϊκά όργανα, και τέλος πάντων η εξάντληση κάθε ένδικου μέσου που μπορεί να έχει στην διάθεσή του ένας πολίτης.

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος αποφασίσει την απαγόρευση του Κασιδιάρη στις εκλογές, αλλά το Εκλογοδικείο αποφασίσει το αντίθετο;

Επιφανείς νομικοί που ρωτήθηκαν γι’ αυτό το θέμα απάντησαν ρητά πως θα επαναληφθούν! Ναι. Καλά διαβάσατε! Θα επαναληφθούν!!!

Αν και, βεβαίως, επειδή δεν υπάρχει προηγούμενο, θα δοθεί η ερμηνεία από τα αρμόδια θεσμικά όργανα, που όμως αν απαντήσουν θετικά, ο Κασιδιάρης και οι …αντ' αυτού θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Για να δούμε όμως και την περίπτωση που Άρειος Πάγος και Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (που με ειδική σύνθεση λειτουργεί ως Εκλογοδικείο) αποφασίσουν διαφορετικά.

- Στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος επιτρέψει τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές και το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο την ακυρώσει εκ των υστέρων, τότε θα ανακατανείμει, για πρώτη φορά στα χρονικά, τις έδρες του στα υπόλοιπα κόμματα!

- Στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος απαγορεύσει τη συμμετοχή του και το ΑΕΔ αποφασίσει πως η απόφαση ήταν λανθασμένη, τότε θα αποφασίσει επαναληπτικές εκλογές σε όλη την επικράτεια.

Γι' αυτό λέμε... Ας αφήσει η κυβέρνηση τους ερασιτεχνισμούς στο θέμα αυτό, και να το χειριστεί με σοβαρότητα, νομιμότητα και όχι με σκοπιμότητα και προχειρότητα, γιατί αλλιώς θα μπλέξουμε όλοι!!!


Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Δείτε ακόμη:

Τελειώσαμε με τις υποψηφιότητες δημάρχων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου ή περιμένουμε κάποιον ακόμη;

Ακούραστος και ασταμάτητος τα πάει περίφημα στην Πιερία ο Ζήσης Ζάννας - Δείτε το γιατί...

Το τελικό και επίσημο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Πιερία… Θυμηθείτε το 0,01% που σας γράψαμε!

Η εποχή των αλαφροΐσκιωτων! Πολιτική και πολιτικοί για τα πανηγύρια!

Κάνει «come back» στην πολιτική σκηνή της Πιερίας ο Ζήσης Ζάννας;

Μαϊμούνια υπο εξαφάνιση που εμφανίζονται μόνο σε προεκλογικές περιόδους – Πως τ’ αναγνωρίζετε – Τα χαρακτηριστικά τους

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια