HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μετά την παραίτηση Τζόβα ποιος αναλαμβάνει; Παπανικολάου ή Αγγέλου


Μετά την χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της αναμενόμενης παραίτησης του περιφερειακού συμβούλου κ. Απόστολου Τζόβα (διαβάστε εδώ), αφού ο ίδιος αποφάσισε (με βάση τις πληροφορίες) ν’ αλλάξει πολιτικό «γήπεδο» και ν’ ασχοληθεί με τα δημοτικά, δημιουργείται το εύλογο ερώτημα: «Ποιος θ’ αναλάβει τη θέση του;»

Εδώ η απάντηση έχει πολλές ερμηνείες.

Αρχικά, βάση των αποτελεσμάτων του 2019, ο Ηλίας Παπανικολάου είναι αυτός που πρέπει ν’ απαντήσει αν αποδέχεται τη θέση. Ωστόσο ο τότε φοιτητής της Νομικής και σήμερα επιτυχημένος δικηγόρος Ηλίας Παπανικολάου, γιος του γνωστού και καταξιωμένου νομικού Νίκου Παπανικολάου, εδώ και πολύ καιρό, μαθαίνουμε βρίσκεται στην Αγγλία όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά εκεί. Δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες του Ηλία εκεί, αλλά υποθέτουμε ότι θα είναι αρκετά δύσκολο να επιστρέψει και ν’ αναλάβει ην θέση του περιφερειακού συμβούλου για περίπου 6 μήνες.

Αυτό όμως είναι μόνο μια υπόθεση δική μας. Η απάντηση του ίδιου θα είναι αυτή που θα μετρήσει.

Τι γίνεται σε περίπτωση που αρνηθεί λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων όπως προαναφέραμε;

Τότε ο αμέσως επόμενος που δικαιούται την θέση είναι ο Άρης Αγγέλου από την Βόρεια Πιερία και συγκεκριμένα το Αιγίνιο. Θα δεχθεί όπως ο κ.Αγγέλου; Και αν δεχθεί τότε τι θα μπορεί να σημαίνει αυτό;

Αν δεν δεχθεί, τότε θα πάει η σκυτάλη στον επόμενο, τον κ. Δημήτρη Τσιμήτρη  από Βροντού Πιερίας, και αμέσως μετά ακολουθεί ο Γιώργος Κοκαβίδης και τέλος η Γατσιού Άννα.

Αν όμως δεχθεί; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι ίσως θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές; Καθόλου παράξενο, αν και μέχρι σήμερα ο ίδιος δεν έχει αποκαλύψει ποτέ τα χαρτιά του, για την πολιτική συνέχεια που θέλει να έχει. Άλλωστε το ψηφοδέλτιο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου θα έχει 10 υποψήφιους (6 άνδρες και 4 γυναίκες), άρα χωράει και τ’ όνομα του Άρη.

Εκτός αυτού, ο Τζιτζικώστας έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι τον πρώτο λόγο σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες τον έχουν οι «παλιοί».

Για να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα τον επόμενο καιρό, για να αρχίζουμε σιγά-σιγά να ξετυλίγουμε και το κουβάρι αυτό με τις υποψηφιότητες στην Περιφέρεια.   


Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Δείτε ακόμη:

Τελειώσαμε με τις υποψηφιότητες δημάρχων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου ή περιμένουμε κάποιον ακόμη;

Ακούραστος και ασταμάτητος τα πάει περίφημα στην Πιερία ο Ζήσης Ζάννας - Δείτε το γιατί...

Το τελικό και επίσημο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Πιερία… Θυμηθείτε το 0,01% που σας γράψαμε!

Η εποχή των αλαφροΐσκιωτων! Πολιτική και πολιτικοί για τα πανηγύρια!

Κάνει «come back» στην πολιτική σκηνή της Πιερίας ο Ζήσης Ζάννας;

Μαϊμούνια υπο εξαφάνιση που εμφανίζονται μόνο σε προεκλογικές περιόδους – Πως τ’ αναγνωρίζετε – Τα χαρακτηριστικά τους


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια