Ένας έξυπνος τρόπος για να δοκιμάσουν τα παιδιά θαλασσινά
Υλικά
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί ή χυμό πορτοκαλιού
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
- 1 κ. σ. χυμό λάιμ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 12 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου
- 750 γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες
- Φέτες λάιμ, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το μαϊντανό με το χυμό πορτοκαλιού ή το κρασί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Για τα σουβλάκια, αφαιρέστε τα φύλλα από το κάτω μέρος των κλαδιών του δεντρολίβανου, αφήνοντας 1- 2 εκατοστά φύλλα στην κορυφή και κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας από τα φύλλα που αφαιρέσατε. Ψιλοκόψτε τα φύλλα που κρατήσατε και προσθέστε τα στο μείγμα του μαϊντανού.
- Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο, σκεπασμένες, για 30 λεπτά.
- Περάστε τις γαρίδες τους μίσχους δενδρολίβανου και πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.
- Ψήστε στο γκριλ, σκεπασμένο, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Αν θέλετε, σερβίρετε με φέτες λάιμ.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!