HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Όλα δείχνουν ότι βρήκαν την πόρτα - Προς την έξοδο η ομάδα Αχτσιόγλου


Η άμμος στην κλεψύδρα της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ της «ομάδας Αχτσιόγλου» φτάνει στο τέλος. Η επίσημη έξοδος από την Κουμουνδούρου το πιθανότερο είναι να συντελεστεί σήμερα πριν από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης. Θα προηγηθεί, ωστόσο, σήμερα το πρωί νέα συνεδρίαση της «ομάδας Αχτσιόγλου» για να τεθούν επί τάπητος οι τελευταίες λεπτομέρειες της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, έκαναν λόγο για «πυρετώδεις» συζητήσεις και συσκέψεις μεταξύ των κεντρικών στελεχών της τάσης «6+6» μέχρι και αργά χθες το βράδυ. Η αποχώρηση αναμένεται να συνοδευθεί από ένα κείμενο που θα δοθεί στη δημοσιότητα, όπως έκανε η «Ομπρέλα» πριν από λίγες ημέρες, το οποίο θα εξηγεί τους λόγους εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν θεωρείται πιθανό να παρευρεθούν τα στελέχη της πολιτικής γραμματείας που ανήκουν στην ομάδα «6+6» στην συνεδρίαση του οργάνου του κόμματος.

Το βράδυ της Τετάρτης πάντως αποχώρησε ο Αντώνης Τζανακόπουλος ο οποίος σε ανακοίνωσή του (μαζί με άλλα στελέχη που αποχωρούν) τονίζει ότι η εκλογή Κασσελάκη «κατέστησε σαφή την μετάλλαξη του κόμματος στο κέντρο».

Επιταχυντής εξελίξεων

Σαν επιταχυντής εξελίξεων, σε σχέση με την έξοδο ή όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ της «ομάδας Αχτσιόγλου» έδρασε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύθηκε ως ένα είδος τελεσίγραφου προς την πλευρά της «Ομάδας Αχτσιόγλου» καθώς δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες που δήλωσε ο ίδιος πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα».

Τα κορυφαία στελέχη της τάσης «6+6», Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είναι μέλη της ΠΓ και θα έπρεπε να παραστούν καθώς στην ατζέντα της συνεδρίασης της ΠΓ θα μπουν δυο ιδιαίτερα σημαντικά θέματα - προγραμματισμός του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς και η πρόταση του προέδρου για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου. Σημειώνεται πως την συγκρότηση του Πολιτικού Κέντρου την είχε προαναγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης με την συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, τείνοντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα χείρα φιλίας προς τα κεντρικά στελέχη της Ομάδας Αχτσιόγλου καθώς τα κάλεσε να αναλάβουν ρόλους.

Μένει να φανεί εάν η αποχώρηση της «ομάδας Αχτσιόγλου» μαζί με τους δυο βουλευτές της «Ομπρέλας» οδηγήσει στην άμεση συγκρότηση μιας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι πληροφορίες γύρω από το περιστύλιο της Βουλής έκαναν λόγο πως συμπληρώνεται ο αριθμός των 10 βουλευτών που απαιτείται με επικεφαλής της νέας ΚΟ στη Βουλή να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. Για να επιτευχθεί το «10» που απαιτείται για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας θεωρείται δεδομένο πως θα προστεθούν στους 7 βουλευτές της τάσης «6+6» (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος, Τζούφη, Φωτίου, Τζανακόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου) οι, πρόσφατα ανεξάρτητοι βουλευτές πλέον, Ευκλείδης Τσακαλωτος και Πέτη Πέρκα της «Ομπρέλας». Οι εννιά αυτοί βουλευτές αναζητούν, αν δεν έχει βρεθεί ήδη, εκείνον ή εκείνη, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θα κάνει το βήμα εξόδου από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, αποδυναμώνοντας, ταυτόχρονα, την κοινοβουλευτική δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια