HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Καναδάς στρίμωξε την Google για τις ειδήσεις στο internet


Η Google θα πληρώνει 73 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο στους εκδότες για τους συνδέσμους στα αποτελέσματα αναζητήσεων στο διαδίκτυο που οδηγούν σε ειδήσεις. Αυτά μετά τη συμφωνία μεταξύ της Google και του Καναδά.

Η συμφωνία έρχεται να επιλύσει μια πολύμηνη διαφορά της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, με τις καναδικές αρχές. Και αυτά καθώς ο νόμος για τις διαδικτυακές ειδήσεις, που προβλέπει τη διανομή μέρους των διαφημιστικών εσόδων των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών στα δημοσιογραφικά συγκροτήματα.

Ο νόμος για τις Ηλεκτρονικές Ειδήσεις είναι μέρος μιας παγκόσμιας τάσης για να υποχρεώνονται οι γίγαντες του Διαδικτύου να πληρώνουν για τις ειδήσεις. Ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο και η κυβέρνηση του Καναδά οριστικοποιεί τους κανόνες που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν έως την προθεσμία της 19ης Δεκεμβρίου.

Ως μέρος της συμφωνίας με τον Καναδά, η Google θα συνεισφέρει ετησίως 100 εκατομμύρια δολάρια Καναδά, αναπροσαρμοσμένα στον πληθωρισμό, σε ειδησεογραφικές επιχειρήσεις. Η εταιρεία θα έχει την επιλογή να συνεργαστεί με μία μόνο συλλογικότητα για τη διανομή των κεφαλαίων.

Απειλές Google για αποκλεισμό των ειδήσεων

Η Google είχε προηγουμένως απειλήσει να αποκλείσει τις ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησής της, μια σημαντική πηγή επισκεψιμότητας για όλους σχεδόν τους ιστότοπους στο διαδίκτυο, λέγοντας ότι ο νόμος του Καναδά ήταν πιο αυστηρός από αυτούς στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Η εταιρεία δήλωσε ότι ανησυχεί ότι θα εκτεθεί σε δυνητικά μη περιορισμένη ευθύνη.

«Η Google συμφώνησε να υποστηρίξει τους δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής δημοσιογραφίας», δήλωσε ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. «Δυστυχώς, η Meta συνεχίζει να αποποιείται πλήρως κάθε ευθύνη έναντι των δημοκρατικών θεσμών».

Η Meta Platforms, ο άλλος κολοσσός του διαδικτύου που αποτελεί στόχο του νόμου, έχει ήδη μπλοκάρει την κοινή χρήση ειδήσεων στο Facebook και το Instagram λόγω των ανησυχιών του. Η κίνηση έχει εμπλέξει την εταιρεία σε μια πολύμηνη διαμάχη με μεγάλους καναδούς εκδότες ειδήσεων και στραγγαλίζει οικονομικά μικρότερα έντυπα.

Ο Καναδάς θα είναι σε θέση να ανοίξει εκ νέου τη συμφωνία με την Google στο μέλλον, εάν συναφθούν καλύτερες συμφωνίες οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Τον περασμένο μήνα, η Google κατέληξε σε συμφωνία να πληρώνει μια ομάδα Γερμανών εκδοτών 3,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τη δημοσίευση του περιεχομένου ειδήσεων τους. Η απόφαση του Meta παραμένει αμετάβλητη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια