HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«No farmers, no food»: Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους


Συνεχίζουν οι αγρότες τη διαμαρτυρία τους με διευρυμένο συλλαλητήριο που ξεκινά στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και θα κλιμακωθεί, μέχρι να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις του. Ήδη, έχουν συνταχθεί με τους αγρότες της Γαλλίας και της Γερμανίας και «μοιράζονται» το σύνθημα «No farmers, no food».

Σύμφωνα με το larissanet.gr, στο κάλεσμά τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν τη στήριξη και των πολιτών μαζί με αυτή των φορέων.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα σε κανέναν, τους θέλουμε όλους μαζί πλάι μας στον αγώνα μας».

6096931_e0424.jpg6096922_6654f.jpg6096919_e6b82.jpg

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, υπάρχουν δύο μπλόκα, ένα στη Θεσσαλία κοντά στην Καρδίτσα και ένα στον Πλατύκαμπο. Η μαζική κινητοποίηση θα διαρκέσει 24 ώρες και μετά το συλλαλητήριο στο κέντρο της Λάρισας, τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν στον κόμβο του Πλατυκάμπου, για να ενισχύσουν το μπλόκο που έχει παραταχθεί από την περασμένη Τετάρτη.

4118213_3308b.jpg4115679_1b738.jpg4115624_10836.jpg

Αιφνιδιασμός και αμηχανία στην κυβέρνηση

Στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ελήφθη καμία απόφαση για νέα μέτρα στήριξης των αγροτών που απειλούν με πανελλαδική κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Παρότι στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί αγωνία για το εύρος, την έκταση και την ένταση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στη χθεσινή σύσκεψη οι συναρμόδιοι υπουργοί περιορίστηκαν στην επισκόπηση των μέχρι σήμερα παρεμβάσεων της κυβέρνησης.

Ανεπίσημα, πάντως, ότι παραδέχονται πως υπήρξαν καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις γεωργών και κτηνοτρόφων για τις ζημιές που υπέστησαν σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο, από τις πλημμύρες του φθινοπώρου.

4115516_ca41c.jpg

Τα αιτήματα των αγροτών

Μέλος του αγροτικού συνεταιρισμού Λάρισας μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα αιτήματα των αγροτών, λίγο πριν από το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

«Στα αιτήματα των αγροτών, ο ΕΛΓΑ δεν είναι μέσα», είπε ο Χρήστος Σιδερόπουλος, μέλος αγροτικού συνεταιρισμού Λάρισας, τονίζοντας ότι, αυτό που ζητούν οι πλημμυροπαθείς αγρότες είναι οι κρατικές αποζημιώσεις, δηλαδή η «αρωγή».

«Έχει γίνει έλεγχος, αλλά δεν έχουμε πάρει τίποτα από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν υπάρχει ημερομηνία, δεν υπάρχει το νούμερο για το τι ποσά θα δοθούν για τα μηχανήματα, τα πάγια», συμπλήρωσε σχετικά.

Ερωτηθείς για το αν θα «κοπεί η Ελλάδα στα δύο», απάντησε πως, «ο στόχος του δρόμου, δεν είναι δύσκολος. Θα γίνει σύγκρουση. Μπήκαμε στις πόλεις για να ενημερώσουμε τον κόσμο, τους πολίτες, αλλά δεν ήρθαμε σε σύγκρουση. Δεν πρέπει να πάμε σε σύγκρουση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια