HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Στα μπλόκα οι αγρότες, έτοιμοι για κάθοδο στην Αθήνα - Κυβέρνηση: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια»


Για τη
 συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού μίλησε στο Mega ο Παύλος Μαρινάκης επιχειρώντας να μεταφέρει ένα καλό κλίμα με τους αγρότες ωστόσο να δείχνουν το δρόμο των κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, ενώ η κυβέρνηση διά στόματος του κ. Μαρινάκη διαμήνυε ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν οι αγρότες επιμένουν πως υπάρχουν πολλά κενά και συνεδριάζουν εκ νέου ώστε να αποφασίσουν τη μορφή θα λάβουν οι κινητοποιήσεις τους.

Παύλος Μαρινάκης: Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ήταν «πολύ συγκροτημένος ο τρόπος που υπεβλήθησαν τα αιτήματα» των αγροτών και συμπλήρωσε πως ήταν «στοχευμένη η απάντηση του πρωθυπουργού».

Τόνισε πως η κυβέρνηση «δίνει ρεύμα για δύο χρόνια στους αγρότες στα όρια του κόστους για όσους δεν έχουν χρέη».

Εξήγησε πως είναι σημαντικό ότι «δεν λαμβάνονται χρήματα από τον προϋπολογισμό. Δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός».

Τόνισε ακόμα πως θα υπάρξει «ρύθμιση όλων των χρεών σε βάθος δεκαετίας χωρίς να επιβαρυνθούν με τόκους».

Έκανε λόγο για «πολύ ουσιαστικό διάλογο» και τόνισε ότι «οι αγρότες αναγνώρισαν όσα έχουν γίνει».

Ως προς το αν θα τερματιστούν τα μπλόκα ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω την απόφασή τους. Είμαι αισιόδοξος ότι η κατάσταση θα εκτονωθεί ως προς τις κινητοποιήσεις».

Σημείωσε επίσης πως «εξαντλήθηκαν τα δημοσιονομικά όρια της κυβέρνησης» και εξήγησε πως «Ηταν μία συνολική πρόταση. Δεν ήταν μέτρα πρόσκαιρα και προσωρινά».

Τέλος, αποκάλυψε πως θα γίνει «μία ακόμα συνάντηση για τα θέματα της Θεσσαλίας».


Νέα συνέλευση των αγροτών την Τετάρτη

Την ίδια ώρα ενημέρωση για έως τώρα δεδομένα πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής κ. Κουκούτση να αναφέρει πως την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση όπου και θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση.

Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία από κοινού τα μπλόκα να πάρουν απόφαση για το πως θα προχωρήσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς τα μέτρα του πρωθυπουργού αφήνουν πολλά κενά.

Η πρόταση της κυβέρνησης μέσα από 13 ερωτήσεις και απαντήσεις

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα (13/02) συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου και μεταξύ των προτάσεών του ήταν το φθηνότερο ρεύμα.

Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, εξέφρασε την άποψη πως οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν, σημειώνοντας πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα μπλόκα. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε: «Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα πάμε στα μπλόκα, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα. Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας στα μπλόκα. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν και άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης».

Στη συνέχεια, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσιοποίησε 13 ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με τη μείωση κόστους στο αγροτικό ρεύμα.

1. Ποιους αφορά το πρόγραμμα και πώς θα εφαρμοστεί;

Στο πρόγραμμα χαμηλών τιμών για το αγροτικό ρεύμα με τη μορφή διμερών μακροχρόνιων συμβάσεων δύνανται να συμμετέχουν όλοι οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια