HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τέταρτη πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη


Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε χθες το ΠΑΣΟΚ, η συζήτηση της οποίας ξεκίνησε χθες στη Βουλή, είναι η τέταρτη που καλείται να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις 7 Ιουλίου του 2019, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.

Όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έτσι και αυτή, δεν αναμένεται να «καρποφορήσει», δηλαδή να χάσει η κυβέρνηση τη δεδηλωμένη. Αυτό που στην ουσία συμβαίνει κάθε φορά είναι η ανάδειξη κάποιου συγκεκριμένου θέματος εκ μέρους της αντιπολίτευσης. Αυτή τη φορά είναι η «κοπτοραπτική» στις ηχητικές συνομιλίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή ήταν το 2020. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις 23 Οκτωβρίου 2020 υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας κατά τότε υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή τον πτωχευτικό κώδικα. Η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε. Συγκεκριμένα επί 291 ψηφισάντων η πρόταση καταψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία και υπερψηφίστηκε από 133 βουλευτές, ενώ απείχαν οι εννιά βουλευτές του ΜέΡΑ 25.

Η δεύτερη πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2022 από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς», της πανδημίας του Covid-19 και της ακρίβειας. Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε με ψήφους 156 κατά, 142 υπέρ και 1 παρών.

Η τρίτη πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2023 από τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι μετά τις δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών. 156 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας, ενώ 143 βουλευτές την ψήφισαν.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια