HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Live η τρίτη ημέρα της μάχης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας – Τι θα πει ο Μητσοτάκης


Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια της Βουλής ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία το βράδυ.

Η δεύτερη ημέρα συνεδρίασης στη Βουλή ολοκληρώθηκε στις 03:35 τα ξημερώματα, ενώ σήμερα το πρωί ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στην Ολομέλεια, με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσει γύρω στις 20:00 με 21:00 το βράδυ και αναμένεται οι 158 βουλευτές της ΝΔ να καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.Τη χθεσινή ημέρα κυριάρχησε η ομιλία του πρωταγωνιστικού πολιτικά προσώπου που έχει βρεθεί στο στόχαστρο σύσσωμης της αντιπολίτευσης, του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης και σκληρών διαξιφισμών μεταξύ του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, και των Νίκου Ανδρουλάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τι θα πει σήμερα ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο από όσα του καταμαρτυρούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Γνωρίζει, όπως λένε συνεργάτες του, ότι οι τόνοι θα ανέβουν πολύ και αυτό φάνηκε ήδη από χθες.

Στην αιχμή της ομιλίας του θα είναι δύο παράμετροι. Η μία θα είναι η διαβεβαίωση ότι μέσω της δικαστικής διερεύνησης θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι βασικοί υπεύθυνοι για αυτή την τραγωδία. Δεν θα αρνηθεί ότι παθογένειες δεκαετιών και ίσως και λάθος χειρισμοί οδήγησαν στο να χαθούν 57 ζωές και θα διαβεβαιώσει πως όσο περνάει από το χέρι του δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία.

Όμως, αυτό που περιμένουν πολλοί είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατονομάσει τα οργανωμένα συμφέροντα που θέλουν να πλήξουν τη χώρα και θέλουν να καταστήσουν όμηρό τους την κυβέρνηση.

Θα απορρίψει τα περί συγκάλυψης και θα εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας.

Θα κατηγορήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι βασίζουν την επιβίωσή τους στον ανθρώπινο πόνο με ψέματα, συκοφαντίες και φήμες.

Απόντος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τα πυρά του πρωθυπουργού θα συγκεντρώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος και ανέλαβε την πρωτοβουλία να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας χρησιμοποιώντας ως όπλο του το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής». Και εδώ θα τον κατηγορήσει ότι είναι «εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων».

Από τα πυρά του δεν θα ξεφύγει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κυρίως όμως γιατί ζήτησε και μάλιστα με τελεσίγραφο από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και αμφισβήτησε ευθέως τις δημοκρατικές διαδικασίες, ζητώντας εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών. Αναμένεται να του προσάψει ότι υπονομεύει συνειδητά το πολίτευμα της χώρας και θέτει σε αμφισβήτηση θεσμούς δεκαετιών δηλητηριάζοντας τους πολίτες με τοξικότητα και συνδέοντας πράγματα που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, όπως η διαρροή των email με την επιστολική ψήφο, την οποία άλλωστε η αντιπολίτευση πολέμησε και καταψήφισε.

Θα θυμίσει ότι εκείνοι που κόπτονται για το Κράτος Δικαίου έχουν στις τάξεις τους δύο καταδικασμένα στελέχη τους, τον Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με τον πρώτο εκ των δύο μάλιστα να είναι και ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια