Οι Έλληνες καταναλωτές αναζητούν τις καλύτερες τιμές νωπών κρεάτων για να τιμήσουν το πατροπαράδοτο έθιμο της Τσικνοπέμπτης στα σπίτια τους.
Οι τιμές, σύμφωνα με τους κρεοπώλες, παραμένουν σταθερές. Το αρνί ξεκινά από τα 18 ευρώ το κιλό, η χοιρινή μπριζόλα βρίσκεται στα 6 ευρώ, τα χοιρινά σουβλάκια ξεκινούν από τα 8 ευρώ και «αγγίζουν» τα 11 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή στα παϊδάκια φτάνει και τα 15 ευρώ το κιλό.
Συγκριτικά, πέρσι το μοσχάρι κόστιζε 11,40 το κιλό, ενώ φέτος 14,60 στα σούπερ μάρκετ, ενώ το χοιρινό βρίσκεται στα 7,20 ευρώ από 6,20 που ήταν πέρσι.
Τσικνοπέμπτη: Πόσα θα πληρώσουν στις ταβέρνες
Όσοι δεν ψήσουν στα σπίτια τους δεν θα στερηθούν όπως λένε το τσίκνισμα, αφού θα βρεθούν σε σουβλατζίδικα και ταβέρνες όπου οι κρατήσεις ξεπερνούν το 90% την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.
Όπως αναφέρει το Mega για ένα πλήρες γεύμα σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική, το κόστος ανά άτομο μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50-60 ευρώ, ενώ σε μια πιο απλή ψησταριά, η τιμή θα κυμανθεί γύρω στα 30-40 ευρώ ανά άτομο.
Όπως λένε οι καταναλωτές παρά την αυξανόμενη ακρίβεια, θα βάλουν και φέτος το χέρι στην τσέπη ώστε να μην στερηθούν τίποτα από το γεύμα της Τσικνοπέμπτης.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!