HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Ο Ρούντολφ Ες στην αγχόνη


Αδιάψευστος μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός μέσα στις δεκαετίες. Αποτύπωσε την ακριβή στιγμή που ο αρχιτέκτονας και διοικητής του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες τιμωρείται για τα εγκλήματά του.

Ο Ες ήταν ένας θρύλος ανάμεσα στους ναζί.

Ανέλαβε διοικητής του Άουσβιτς την πρωτομαγιά του 1940 και παρέμεινε επικαφαλής για 3,5 χρόνια. ΑΥτά τα χρόνια το στρατόπεδο «εκσυγχρονίστηκε» και απέκτησε σειρά εγκαταστάσεων εξόντωσης ανθρώπων, όπως θάλαμους αερίων και κρεματόρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έκανε εκτεταμένες έρευνες για να βελτιώσει τις τεχνικές των μαζικών δολοφονιών και το πέτυχε χρησιμοποιώντας ειδικούς χώρους και εξελιγμένα χημικά. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος εισήγαγε το φοβερό Zyclon B.

Τις τελευταίες μέρες του πολέμου, με το φάσμα της ήττας να πλανάται ολοένα και περισσότερο, ο Ες μεταμφιέστηκε σε Γερμανό ναύτη και κατόρθωσε να ξεφεύγει για έναν χρόνο.

Συνελήφθη τελικά από Βρετανούς στρατιώτες στις 11 Μαρτίου του 1946 και ήταν μεταμφιεσμένος σε αγρότη. Τον πρόσδωσε η σύζυγός του καθώς φοβόταν ότι οι σύμμαχοι θα παρέδιδαν τον γιο της στους Σοβιετικούς.

Ο Ες ομολόγησε την πραγματική του ταυτότητα μετά από άγριο βασανισμό, αν και οι βασανιστές του γνώριζαν ποιος ήταν.

Η δίκη του έλαβε χώρα στην Πολωνία. Παρέμεινε αμετανόητος για το ολοκαύτωμα και υποστήριξε ότι εκτελούσε εντολές.



Καταδικάστηκε σε θάνατο στις 2 Απριλίου 1947. Η ποινή εκτελέστηκε στις 16 Απριλίου μπροστά στα κρεματόρια του Άουσβιτς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Ες έφτασε στον τόπο της εκτέλεσης ήρεμος, με δυναμικό, σχεδόν αλαζονικό, βάδισμα. Τα χέρια του ήταν δεμένα με χειροπέδες και χρειάστηκε την βοήθεια των εκτελεστών του για να ανέβει στην ειδική εξέδρα. Ο δήμιος έβαλε την θηλιά στον λαιμό του Ες και εκείνος με ένα κούνημα του κεφαλιού του την προσάρμοσε καλύτερα.

Εκτελέστηκε 10:08 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια εξοντώθηκαν. Περίπου 900.000 πέθαναν μετά την επιλογή που έγινε άμεσα κατά την άφιξή τους. Άλλοι 200.000 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες, υποσιτισμό, βαρύτατη κακοποίηση, συνέπειες ιατρικών πειραμάτων ή δολοφονήθηκαν.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια