HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πιο σκληρή από ποτέ η Μέρκελ: Θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει !


«Αν ένα μέλος σπάει τις συμφωνίες επανειλημμένα, το κόστος είναι μεγαλύτερο από μία χρεοκοπία», δήλωσαν ωμά, γερμανικές κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.


«Αν είναι να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία της ευρωζώνης συνολικά, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη χρεοκοπία», πρόσθεσαν σφίγγοντας τη θηλιά ακόμα περισσότερο.

Οι ίδιες πηγές, μεταξύ άλλων, απέρριψαν την πρόταση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είπε πως είναι έτοιμος να προχωρήσει ακόμα και αυτόν τον μήνα στην «πρώτη εκταμίευση» των 7,2 δισ. που απομένουν στην Ελλάδα, από την διάσωση των 172 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, σκληρή γλώσσα για την χώρα μας χρησιμοποίησε ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

Μια ημέρα έπειτα από τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι ενδεχόμενη μη αποπληρωμή των δόσεων της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σημαίνει και πιστωτικό γεγονός, ο κ. Γιέγκερ ανέφερε πως ο κ. Σόιμπλε εννοεί τα όσα λέει, συμπληρώνοντας πως δεν είναι πρόθεσή του Γερμανού υπουργού να απειλήσει την Ελλάδα, αλλά να την κάνει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια