HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ – Πληροφορίες για νεκρούς και εγκλωβισμένους


Ισχυρός σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας), ο οποίος έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.Η πολιτική προστασία και η πυροσβεστική έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις τρομαγμένων πολιτών, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής αν υπάρχουν θύματα.

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών ,έγραψε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την δημόσια ραδιοφωνία RAI, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν 4 χλμ.
Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις τρομαγμένων πολιτών.
Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια Ούμπρια και την πρωτεύουσά της Περούτζια, δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή σοβαρές υλικές ζημιές.
Αντίθετα, ο δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, δήλωσε στην RAI ότι η σεισμική δόνηση προκάλεσε υλικές ζημιές και διέκοψε την πρόσβαση σε δρόμους του χωριού. “Οπως είπε, πρόκειται να μεταβεί άμεσα στο νοσοκομείο της περιοχής για να εξακριβώσει αν υπάρχουν τραυματίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι θύματα. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χωριό Pescara del Tronto. ενώ ακόμα τέσσερις, οι γονείς με τα δυο παιδιά τους, βρέθηκαν κάτω από ερείπια στην πόλη Ακκούμουλι και σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, δεν δείχνουν κανένα σημάδι ζωής.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια