HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πρωτοβουλίες για το τηλεοπτικό τοπίο από τη ΝΔ- Ανέβαλε την επίσκεψή του στο Άγιο Ορος ο Μητσοτάκης


Σε δημοκρατική εγρήγορση και αφύπνιση όλων των δυνάμεων καλεί η Νέα Δημοκρατία μετά την εκκωφαντική ήττα της κυβέρνησης με την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά.

 
«Μαζί με την δημοκρατική κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε. Ο διαγωνισμός - παρωδία ακυρώθηκε, ο "νόμος Παππά" ανήκει πια στο παρελθόν» ανέφεραν χαρακτηριστικά από το Μοσχάτο μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ολομέλειας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Το βασικό μήνυμα που εξέπεμπε από την πρώτη στιγμή μετά την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες η Νέα Δημοκρατία συνοψίζεται σε δύο μονάχα λέξεις: «Εκλογές τώρα».

Ανέβαλε την επίσκεψή του στο Αγιο Ορος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει σήμερα το πρωί, όπως κρίθηκε όμως δεν ήταν δυνατό να απομονωθεί για ένα 24ωρο στο «Περιβόλι της Παναγίας» τη στιγμή που οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Συμβουλίου, είναι ραγδαίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέμεινε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέχρι αργά το βράδυ χθες στο γραφείο του πραγματοποιώντας με τους στενούς συνεργάτες του προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πειραιώς υποστηρίζει ότι πλέον «ενισχύονται τα εκλογικά σενάρια» καθώς έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ όλα είναι ρευστά, και η κυβέρνηση «δεν θα αντέξει στο νέο πολιτικό περιβάλλον που δημιουργείται».

Τέλος, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει «ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου», μία πρωτοβουλία η οποία πηγάζει και από την πεποίθηση που δημιουργήθηκε στην Πειραιώς ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν χάσει πλέον την πρωτοβουλία πολιτικών κινήσεων.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κρύβουν τους φόβους τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, δή μετά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

«Γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα», συμπλήρωνε η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία, η ΝΔ, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένοι, καλούμαστε να μην το επιτρέψουμε».

Σύμφωνα με το newsbeast, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζουν στο ίδιο μήκος κύματος πως η προσπάθεια θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την απερχόμενη Κυβέρνηση, απέτυχε, προσθέτοντας πως από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τη συνταγματική τάξη και αγωνίστηκε να αποτρέψει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο χώρο των Μ.Μ.Ε.

Παράλληλα, φωτιά έχουν πάρει στο Μοσχάτο προκειμένου να κατατεθεί άμεσα τις επόμενες ημέρες η ολοκληρωμένη πρόταση της ΝΔ «για αποκατάσταση της πολυφωνίας και ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».


Στόχος είναι μετά το επικοινωνιακό φιάσκο της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου - Παππά, όπως τονίζουν, να βρεθεί το Μαξίμου να ακολουθεί αυτό την ατζέντα που επιβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενδεικτικό της αναξιοπιστίας και της κατάρρευσης, την οποία της καταλογίζουν.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια