HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!! Άλλη μια δημοσιογραφική επιτυχία του Kapa-News!!! Ήρθε η ώρα ο καθένας ν' αναλάβει τις ευθύνες του...!!! Έρχεται δημοτικό συμβούλιο ειδικά για το εμπορικό κέντρο!!!


Μια ακόμη δημοσιογραφική επιτυχία έχει προσθέσει στην ιστορία του το Kapa-News όπως αποδεικνύεται μετά και την χθεσινή πρόσκληση του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε τακτική συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το άρθρο με τίτλο: "Αλλάζουν τα δεδομένα πια τα δεδομένα για το εμπορικό κέντρο στο Δήμο Δίου-Ολύμπου", το οποίο ήταν προϊόν σοβαρής και εμπεριστατωμένης δημοσιογραφικής έρευνας, όπου αποκαλύψαμε την αναρμοδιότητα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου να εκδώσει άδεια εισόδου-εξόδου για το εμπορικό κέντρο με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με αριθμό 3638/2015, και μετά την κινητοποίηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης του εν λόγω Δήμου που κατέθεσε ένσταση για το συγκεκριμένο θέμα στην υπηρεσία της αποκεντρωμένης διοίκησης, το θέμα επανέρχεται πια στο δημοτικό συμβούλιο (8ο θέμα) το οποίο καλείται ν' αποφασίσει εάν εγκρίνει τελικά της προαναφερόμενη άδεια.

Όπως είχαμε γράψει και στο άρθρο μας τότε, "Τώρα πρέπει ν’ αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες των αποφάσεων και των πράξεών του στον Δήμο Δίου-Ολύμπου." αφού τώρα πια όσοι υπερψηφίσουν την άδεια εισόδου εξόδου, θα έχουν να λογοδοτήσουν σε όλους τους δημότες τους, αλλά και σε όλους τους πολίτες αυτού του Νομού!!! Ήρθε λοιπόν η ώρα να πέσουν οι μάσκες και να φανεί το αληθινό πρόσωπο του κάθε εκλεγμένου ως προς το ποια συμφέροντα θα επιλέξει να υπερασπιστεί. Των δημοτών που των εξέλεξαν ή όχι;

Φυσικά και η συντακτική ομάδα του Kapa-News συνεχίζει το ρεπορτάζ σε καθημερινή βάση επικοινωνώντας με όλους τους αρμόδιους φορείς, τα εμπλεκόμενα μέρη αλλά και τους άμεσα ενδιαφερόμενους γύρω απο το θέμα του εμπορικού κέντρου, και εννοείται ότι σας ενημερώσει άμεσα για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν.

Σας παραθέτουμε την πρόσκληση που εξέδωσε εχθές ο Δήμος Δίου-Ολύμπου για του λόγου το αληθές. Υπενθυμίζουμε ότι τα δημοτικά συμβούλια είναι ανοικτά και μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.

«Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική  Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 15.11.2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 16.30 μ.μ, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1.
Τροποποίηση – επαναδιατύπωση τεχνικού προγράμματος Δήμου Δίου – Ολύμπου έτους 2017. (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).
2.
Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Λιτοχώρου» (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                                
3.
Λήψη απόφασης για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Λεπτοκαρυάς στο Ο.Τ. Γ148 & Γ139. (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                            
4.
Παραλαβή της μελέτης  με τίτλο «Τοπογραφική μελέτη αποτύπωσης και οριοθέτησης δημοτικών οδών και κοινόχρηστων χώρων στη Δ.Ε. Δίου».  (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                                                      
5.
Παραλαβή της μελέτης  με τίτλο «Τοπογραφική μελέτη αποτύπωσης και οριοθέτησης αγροτικών δρόμων της διανομής και εγκεκριμένων κοινόχρηστων κοινωφελών χώρων στη Δ.Ε. Λιτοχώρου του Δ.Δ. Ολύμπου».  (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                                                      
6.
Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου με τον αποχαρακτηρισμό τμήματος πεζόδρομου σε εκτέλεση της με αριθμ. 36/2011 απόφασης Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, στα Ο.Τ. 81 και Ο.Τ. 83 του οικισμού Δίου. (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                               
7.
Έγκριση 2ου Α.Π. Ε του έργου «Αποχέτευση λυμάτων παραλιακής ζώνης (στο τμήμα εντός σχεδίου) του Δ.Δ. Λεπτοκαρυάς» της Δ.Κ. Λεπτοκαρυάς του Δήμου Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                                                      
8.
Λήψη απόφασης περί έγκρισης άδειας εισόδου – εξόδου οχημάτων ισόγειας υπεραγοράς. (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας)
9.
Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Δίου – Ολύμπου και του Φο.Δ.Σ.Α, Κεντρικής Μακεδονίας για την διαχείριση και λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Λιτοχώρου. (Εισήγηση Δημόπουλος Κων/νος, Δήμαρχος).
10.
Έγκριση τουριστικού προγράμματος Δήμου Δίου – Ολύμπου έτους 2017 και υποβολή στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. (Εισήγηση Γιάννακα Ελένη, Αντιδήμαρχος).
11.
Λήψη απόφασης για τροποποίηση – επαναδιατύπωση της αρίθμ. 229/2012 ΑΔΣ με θέμα: «Κανονισμός λειτουργίας χώρου εκκένωσης λυμάτων (ΜΕΛ) του Δήμου Δίου – Ολύμπου». (Εισήγηση Καλαϊτζής Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος).                                                    
12.
Λήψη απόφασης για την επιβολή τελών αποχέτευσης στη Δ.Ε. Δίου για το έτος 2017 και εφεξής. (Εισήγηση Ζτάνης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).                                                                                                              
13.
Ορισμός μελών επιτροπών παραλαβής προμηθειών. (Εισήγηση Λάππας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος).                                                      
14.
Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων Γ΄ τριμήνου 2016 του Δήμου Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση Ζτάνης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).                                                                                                              
15.
Τροποποίηση της αριθμ. 207/2016 απόφασης του Δ.Σ. που αφορά τον ορισμό εκπροσώπου και αναπληρωτή του για το Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πιερίας. (Εισήγηση Γαλάνης Αστέριος, Πρόεδρος Δ.Σ.). 
16.
Λήψη απόφασης για την ανάθεση ή μη της εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Ανάπλαση παραλιακού δρόμου Πλαταμώνα (Κ. Καραμανλή)» στην Πιερική Αναπτυξιακή. (Εισήγηση Μακρίδης Παρασκευάς, Ειδικός Συνεργάτης).                                                                                                              
17.
18η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016. (Εισήγηση Ζτάνης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).
18.
Λήψη απόφασης για την αποδοχή και κατανομή πιστώσεων  για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών  των σχολείων του Δήμου. (Εισήγηση Καλαϊτζής Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος).
19.
Λήψη απόφασης για παροχή οικονομικής βοήθειας σε άπορη οικογένεια με προβλήματα υγείας. (Εισήγηση Λάππας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος).
20
Ανάκληση της αριθμ. 98/2016 απόφασης του Δ.Σ. με θέμα «Διαγραφή χρέους λόγω λάθους της υπηρεσίας». (Μετά από αίτημα 11 Δημοτικών Συμβούλων).
                                                                       

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γαλάνης Αστέριος
  


Κοινοποιείται
1.- κ. Δημόπουλο Κωνσταντίνο
     Δήμαρχο Δήμου Δίου – Ολύμπου.
2.- Χατζή Αθηνά, Νομική Σύμβουλο.
3.- Βασιλούδα Βασίλειο
     (Δ/ντή Τεχνικής Υπηρεσίας)

4.- Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια