HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εκδίδονται στην Τουρκία 3 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς


Την έκδοση των άλλων τριών Τούρκων αξιωματικών αποφάσισε πριν λίγο το Συμβούλιο Εφετών.

Μετά τη χθεσινή απόφαση για τους πρώτους τρεις εκζητούμενους, σήμερα το δικαστικό συμβούλιο, με άλλη σύνθεση, έκρινε ότι οι τρεις θα πρέπει να εκδοθούν για τα τρία από τα αδικήματα  που τους εκζητούν οι τουρκικές αρχές. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το enikos.gr, εκδίδονται για προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, για απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του κοινοβουλίου και για αρπαγή ελικοπτέρου. Δεν εκδίδονται για το αδίκημα της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου πρόεδρου.

 Και οι τρεις θα ασκήσουν έφεση.

Οι τρεις Τούρκου μετά την απόφαση του δικαστηρίου σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι δεν είναι πραξικοπηματίες και ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη αλλά και κινδυνεύουν να υποβληθούν σε βασανιστήρια και εξευτελισμό

Ακόμη επισήμαναν ότι μετά τα γεγονότα του Ιουλίου, οι σύζυγοί τους απολύθηκαν από τις εργασίες τους και οι οικογένειές τους είναι όμηροι. Μάλιστα είπαν ότι δεν τους επιτρέπουν ούτε καν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σε μία άλλη εξέλιξη έφεση κατά της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Εφετών τη Δευτέρα με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των τριών εκ των οχτώ Τούρκων αξιωματικών που είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιώγας.

Η άσκηση έφεσης έγινε γνωστή λίγη ώρα μετά την απόφαση του Εφετείοιυ να εκδοθούν στην Τουρκία άλλοι τρεις από την ομάδα των «8» Τούρκων.

Μετά την άσκηση της έφεσης η υπόθεση θα εισαχθεί στο Β΄ τμήμα του Αρείου Πάγου για την έκδοση οριστικής απόφασης.


Πηγή: enikos.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια