HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Θρακιώτικος καβουρμάς για μια θέση στα… ρεκόρ Γκίνες


Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί ο θρακιώτικος καβουρμάς που παρασκεύασαν στην Ξάνθη επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης, που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης.

Ο καβουρμάς, μήκους 15,1 μέτρων και βάρους 298,3 κιλών, παρασκευάστηκε από τέσσερις επιχειρήσεις (δύο από τον Έβρο και δύο από την Ξάνθη), την περασμένη Τετάρτη, στο κλειστό «Φ. Αμοιρίδης» της Ξάνθης και πρόκειται να μοιραστεί στους επισκέπτες της έκθεσης, την ερχόμενη Κυριακή, οπότε και πέφτει η «αυλαία” της διοργάνωσης.


«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό προϊόν όχι μόνο της Ξάνθης αλλά ολόκληρης της Θράκης», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στυλιανός Μωραΐτης, επισημαίνοντας ότι ο καβουρμάς είναι ένα προϊόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές σε όλο τον κόσμο.

Ήδη, χθες, σε μια δράση στην οποία συμμετείχαν 11 εστιατόρια της Ξάνθης χρησιμοποιήθηκαν αντίστοιχα σε αριθμό μπαστούνια καβουρμά για την προετοιμασία 34 διαφορετικών συνταγών, που δοκίμασαν περίπου 2.000 άτομα.


«Στόχος μας είναι η προώθηση αυτού του μοναδικού προϊόντος και η ανάδειξη των πολλαπλών τρόπων χρήσης του στη μαγειρική», σημείωσε ο κ. Μωραΐτης.

Πέρυσι, σε μια αντίστοιχη δράση του Επιμελητηρίου Ξάνθης είχε παρασκευαστεί καριόκα-γίγας, βάρους 383 κιλών, η οποία κατόρθωσε και έλαβε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, όπως θα επιχειρηθεί και στην περίπτωση του τεράστιου καβουρμά.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια