HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Ετοιμάζει άσκηση εντός της ΑΟΖ Κύπρου τη μέρα της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό


Nέα NAVTEX 649/17 εξέδωσε χθες η Τουρκία για διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά σε περιοχή που ακουμπά το Οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, για τις 28 Ιουνίου τη μέρα που η Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό αναμένεται να ξεκινήσει. Ταυτόχρονα η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί για χρήση στρατιωτικών μέσων.
Την ώρα δηλαδή που ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζι θα συναντώνται παρουσία των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Νίκου Κοτζιά και Μεβλούτ Τσαβουσογλου και του εκπροσώπου της Βρετανίας, το τούρκικο ναυτικό και η αεροπορία θα πραγματοποιούν άσκηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, πράξη που αμφισβητεί την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατιας αναφέρει τo migantiou.com.

Με την πράξη αυτή οι γείτονες περνούν το μήνυμα ότι δεν αναγνωρίζουν την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την στιγμή που ο κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει ήδη δεχθεί μια διαδικασία που πρακτικά ο ίδιος υποβαθμίζεται από Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε το άτυπο Casus Belli που έχει αναγγείλει η Τουρκία με την επιστολή της στον ΟΗΕ.  Αν δηλαδή δεν διακοπεί το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατιας στην ΑΟΖ, θα λάβει «μετρά» για την προστασία των δήθεν συμφερόντων της και των δήθεν συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων.

Η αναγγελία της τουρκικής άσκησης γίνεται λίγες ώρες μετά την έκδοση της κυπριακής NAVTEX με την οποία ξεκινούν οι εργασίες για την προετοιμασία της Γεώτρησης στο Οικόπεδο 11 από την TOTAL που έχει προγραμματισθεί στις 14 Ιουλίου.

Η τουρκική NAVTEX:


Η κυπριακή NAVTEX:


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια