HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έκρηξη σε σχολείο την ώρα των εξετάσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό


Πολλοί μαθητές τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε σχολείο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την ώρα των εξετάσεων. Την ίδια ώρα σημειώνονταν ανταλλαγές πυρών με βαρέα όπλα.

Οι ακτιβιστές Teddy Kataliko και Gilbert Kambale δήλωσαν πως άγνωστοι πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε σχολείο, την ώρα που πολλοί μαθητές έδιναν εξετάσεις. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών υγείας, τουλάχιστον τρεις μαθητές τραυματίστηκαν.

Οι μάχες μέσα και γύρω από την πόλη Μπένι, ανάμεσα στον στρατό κι έναν νέο συνασπισμό ενόπλων οργανώσεων, το Εθνικό Κίνημα Επαναστατών ξέσπασαν νωρίς το πρωί και κράτησαν τους κατοίκους εγκλώβισμένους μέσα στα σπίτια τους, όπως δήλωσε στο Reuters ο Kataliko.

Σύμφωνα με τον Kambale, στον δρόμο κείτονταν οι σοροί τριών ενόπλων ενώ εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε πως η κατάσταση δεν είναι καλή.

Είχε προηγηθεί η απόδραση περισσότερων από 900 κρατουμένων από την κεντρική φυλακή της πόλης. Η απόδραση αυτή ήταν  η τελευταία από σειρά αποδράσεων που επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση της ασφάλειας μετά την άρνηση του προέδρου Ζοζέφ Καμπιλά να αποχωρήσει από την εξουσία στο τέλος της θητείας του, τον Δεκέμβριο.

Το ανατολικό Κονγκό έχει δεκάδες ένοπλες οργανώσεις που λυμαίνονται τους ντόπιους και εκμεταλλεύονται μεταλλευτικά κοιτάσματα. Εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν εκεί τη ζωή τους από τη βία, την πείνα και τις ασθένειες κατά την περιφερειακή σύγκρουση που διήρκεσε από το 1996 έως το 2003.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια