HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέα πυρκαγιά στο Λονδίνο «ξαναζωντανεύει» εφιάλτες (video)


Δέκα οχήματα της πυροσβεστικής και 72 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στο ανατολικό Λονδίνο, σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου σε συγκρότημα κτιρίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος.

Η Βρετανία παραμένει συγκλονισμένη από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε 24ωροφο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο την 14η Ιουνίου όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 79 άνθρωποι. Οι περισσότεροι από τους ενοίκους του πύργου Γκρένφελ δεν πρόλαβαν καν να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους καθώς κοιμόντουσαν όταν οι φλόγες τύλιξαν το κτίριο.

Η φωτιά στον πύργο Γκρένφελ εξαπλώθηκε ταχύτατα και το κτίριο σύντομα μετατράπηκε σε έναν τεράστιο πυρσό τρομοκρατώντας τους ενοίκους. Η χειρότερη πυρκαγιά στη βρετανική πρωτεύουσα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οδήγησε στην επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται στα πολυώροφα κτίρια, καθώς η εξωτερική επίστρωση που χρησιμοποιήθηκε είχε αποτύχει σε κάθε έλεγχο ασφαλείας.

Όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου, που επίσης επιχειρεί προκειμένου να απομακρύνει τους ενοίκους από ένα ακίνητο στο βόρειο Λονδίνο που βρέθηκε να έχει παρόμοια επίστρωση με το Γκρένφελ, γνωστοποίησε ότι κλήθηκε σήμερα να επέμβει σε ένα κτίριο στο Μπέθναλ Γκριν, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου ξέσπασε φωτιά σε διασμέρισμα του τρίτου ορόφου, με τις φλόγες να έχουν εξαπλωθεί και στη στέγη.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε τουλάχιστον 50 κλήσεις για το περιστατικό. «Οι πυροσβέστες από το Μπεθναλ Γκριν και τους κοντινούς πυροσβεστικούς σταθμούς έχουν αναπτυχθεί στο σημείο» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση. «Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί».

«Διαμέρισμα του τρίτου ορόφου και η στέγη έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Ένας άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο από ομάδα των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Λονδίνου».

Δείτε το σχετικό βίντεο:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια