HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Χαμός στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Χρήζει άμεσης επέμβασης του εισαγγελέα μετά απ' όσα ακούστηκαν εχθές!!!(φωτο+βίντεο)

Η φράση "επεισοδιακή συνεδρίαση" είναι μάλλον λίγη για να περιγράψει την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης.

Δύο ήταν τα "καυτά" θέματα που συγκέντρωσαν τον κόσμο μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το 9 και το 10. Το θέμα με αριθμό εννέα (9) αφορούσε την έγκριση εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στη θέση «Πέντε Πύργοι» της διοικητικής ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου και το θέμα δέκα (10) την έγκριση εκμίσθωσης τμήματος 655,20 τ.μ. του υπ’ αριθμ. 856 τεμαχίου στον οικισμό Γρέβενης της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας.



Το θέμα του αιολικού πάρκου, το οποίο συγκέντρωσε και τους κατοίκους της περιοχής στην αίθουσα του Δ.Σ., τελικά αποσύρθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού αυτή είναι η πάγια τακτική της Δημοτικής αρχής τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή ν' αποσύρει θέματα τα οποία προκαλούν έντονες αντιδράσεις (κυρίως απο κατοίκους και δημότες) απο την ημερήσια διάταξη, και να τα επαναφέρει σε ανύποπτο χρόνο είτε ως τακτικά είτε ως έκτακτα ή επείγοντα. Βέβαια η απόσυρση αυτή του συγκεκριμένου θέματος συνέπεσε και με το αίτημα των κατοίκων ώστε να βρεθεί χρόνος να συζητηθεί το ζήτημα ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής και να τεθεί ολοκληρωμένη γνώμη τους σε κάποιο επόμενο Δ.Σ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις των κατοίκων μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του θέματος:


Όσο τώρα για το δέκατο (10) θέμα, εκεί τα πράγματα ήταν μάλλον σοβαρότερα, αφού το προεδρείο αποφάσισε να "κρατήσει" το θέμα για το τέλος της συνεδρίασης. Και εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε ότι δεν είχε άδικο. Τελικά το θέμα της έγκρισης εκμίσθωσης τμήματος 655,20 τ.μ. του υπ’ αριθμ. 856 τεμαχίου στον οικισμό Γρέβενης της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, είχε πολλές και μάλλον σκοτεινές πτυχές που κατα την διάρκεια της συζήτησης αποκαλύφθηκαν. Στο παρακάτω 25λεπτο βίντεο έχουμε συγκεντρώσει το "ζουμί" της χθεσινοβραδινής συζήτησης, και αν το παρακολουθήσετε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, θα ακούσετε "πράγματα και θάματα"!!!



Απίστευτες καταγγελίες του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας για απειλές κατά της ζωής του και μάλιστα, αφού πιέστηκε απο την κουβέντα αποκάλυψε και ονόματα!!! Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που μάθαμε εχθές. Μάθαμε για παράνομες καταπατήσεις δημοτικών χώρων απο επιχειρηματίες της παραλίας χωρίς ωστόσο να έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ επίπτωση, πρόστιμο ή τιμωρία. Ακούσαμε για διαπλεκόμενα συμφέροντα... Και τι δεν ακούσαμε εχθές το βράδυ!!!

Μετά απ' όλα αυτά όμως ένα είναι το σίγουρο.  Ότι όλη αυτή η υπόθεση θα πρέπει να διερευνηθεί απο τον εισαγγελέα, είτε αυτεπάγγελτα, είτε μετά απο καταγγελία δημοτικού συμβούλου (της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης), διότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για ποινικά κολάσιμες πράξεις. Και μάλιστα με ονοματεπώνυμα...!!!



Βέβαια το πιο σωστό θα είναι όλο αυτό το υλικό (το ηχητικό της συνεδρίασης αλλά και τα πρακτικά) να τα συγκεντρώσει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και να τα πάει η ίδια στον εισαγγελέα για περεταίρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και τιμωριών. Και λέμε για την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου γιατί πολύ απλά, ως δημόσιος υπάλληλος που είναι, βάση του επίσημου κώδικα δημοσιών υπαλλήλων, πρέπει να συμβάλλει ουσιωδώς, με τις πληροφορίες που παρέχει, στην αποκάλυψη ποινικών πράξεων και δίωξή τους, ακόμα και αν ο ίδιος δεν έχει χαρακτηρισθεί ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος κατά το άρθρο 45Β του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Και για να έχετε πλήρη εικόνα του τι εννοούμε, δείτε το παρακάτω βίντεο:










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια