HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι στους δρόμους υπέρ της ανεξαρτησίας


Πάνω από 450.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη υπέρ της ανεξαρτησίας, σύμφωνα με την καταλανική αστυνομία, αφού ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης, την οργάνωση τοπικών εκλογών εντός έξι μηνών και την υπαγωγή στην κεντρική διοίκηση της Καταλονίας που βρίσκεται στα πρόθυρα της απόσχισης.
Την απόφασή του να διαλύσει το καταλανικό κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές στην ισπανική επαρχία εντός έξι μηνών,α ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη. Αυτά είναι τα μέτρα τα οποία θα τεθούν προς έγκριση στη Γερουσία, με την ισπανική κυβέρνηση να έχει την πλήρη στήριξη του βασιλιά Φελίπε, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μαριάνο Ραχόι έκανε πράξη την απειλή του προς την Καταλονία, ενεργοποιώντας το άρθρο 155 του ισπανικού συντάγματος, που έχει ως αποτέλεσμα την άρση της αυτονομίας της περιφέρειας. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική της εξουσία για να αναλάβει η Μαδρίτη απευθείας τη διοίκηση της Καταλονίας.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια