HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Προειδοποιήσεις προς τους επενδυτές για τα εικονικά νομίσματα


Την προσοχή των επενδυτών και των επιχειρήσεων σχετικά με την αρχική προσφορά εικονικών νομισμάτων εφιστά η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ΕΑΚΑΑ).
Η αρχική προσφορά εικονικού νομίσματος είναι μία καινοτόμος μέθοδος άντλησης κεφαλαίων από το επενδυτικό κοινό, κατά την οποία ένα πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, παρέχει εικονικό νόμισμα (πχ bitcoin) ως αντάλλαγμα για επίσημα αναγνωρισμένα νομίσματα (πχ ευρώ). Τα χαρακτηριστικά των εικονικών νομισμάτων ποικίλουν: κάποια παρέχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κάποια υπηρεσία ή αγοράς κάποιου προϊόντος, τα οποία αναπτύσσονται με χρήση των αντληθέντων από την αρχική προσφορά κεφαλαίων, άλλα παρέχουν δικαίωμα ψήφου ή μερίδιο σε μελλοντικά έσοδα, άλλα ανταλλάσσονται εκ νέου σε δευτερογενείς εικονικές αγορές με επίσημα αναγνωρισμένα νομίσματα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ΕΑΚΑΑ προειδοποιεί το επενδυτικό κοινό για τον υψηλό κίνδυνο απώλειας του συνολικού επενδυμένου κεφαλαίου, καθώς μία αρχική προσφορά εικονικού νομίσματος συνιστά ιδιαίτερα επισφαλή επένδυση για λόγους όπως: ακραία διακύμανση της τιμής του εικονικού νομίσματος, περιορισμένη δυνατότητα ανταλλαγής του, κίνδυνος εξαπάτησης των επενδυτών, καθώς η αρχική προσφορά ενδέχεται να μην εμπίπτει σε υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Η ΕΑΚΑΑ προειδοποιεί τα πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, τα οποία εμπλέκονται σε αρχική προσφορά εικονικού νομίσματος ότι πρέπει να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή ως προς το εάν οι δραστηριότητές τους υπόκεινται σε υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια