HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εξαίρει την ελληνο-ρωσική συνεργασία, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα

Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες συνεργασίες όχι μόνο σε διπλωματικό επίπεδο. 

«Το υψηλό επίπεδο της ρωσοελληνικής συνεργασίας επιβεβαιώθηκε» κατά τη χθεσινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, αναφέρει η ρωσική πρεσβεία. Σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία επισημαίνει πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Ειδικότερα, η ρωσική πρεσβεία αναφέρει στη σημερινή της ανάρτηση: «23/11 ο Πρέσβης της #Ρωσίας στην #Ελλάδα Α.Μάσλοβ συναντήθηκε μ/τον ΑΝΥΠΕΞ της Ελλάδας, Συμπρόεδρο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής των 2 χωρών Γ.Κατρούγκαλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα. Eπιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο της ρωσοελληνικής συνεργασίας».

Το πολύ κλίμα των διμερών σχέσεων αποτύπωσε χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Σε ανακοίνωσή του λίγες ώρες μετά το γεύμα που παρέθεσε στον κ. Μάσλοβ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερο θερμό και φιλικό κλίμα, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Μάσλοβ συζήτησαν τις πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής της επόμενης Μικτής Διυπουργικής Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και τις δυνατότητες περαιτέρω προώθησης των διμερών οικονομικών σχέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επόμενη Μικτή Διυπουργική μεταξύ των δύο χωρών θα πραγματοποιηθεί τους αμέσους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται μάλιστα πως η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τη διάψευση, από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, των δημοσιευμάτων περί δήθεν κρίσης στις σχέσεις των δύο λαών, λόγω της αναβολής της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, κάνοντας λόγο για προσπάθειες να ρίξουν σκιές στις δύο χώρες και να αμαυρώσουν τα επιτεύγματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια