Εύκολο και γευστικό πιάτο για το μεσημεριανό
Υλικά για 2 άτομα
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε ψιλές φετούλες
- φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
- Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν). Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!