HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Καλό το πράσινο στην πόλη, αλλά κλαδέψτε και κανένα δένδρο πια! (φωτογραφίες)


Πολλά είναι τα παράπονα και οι φωτογραφίες των Κατερινιωτών αναγνωστών της Kapa News που καταφθάνουν στην εφημερίδα μας καθημερινά σχεδόν τους τελευταίους 2 μήνες, και αφορούν τα δένδρα που υπάρχουν στην πόλη.

Συγκεκριμένα οι δημότες παραπονιούνται ότι ο Δήμος Κατερίνης τα έχει αφήσει στο έλεός τους και μεγαλώνουν μόνα τους και άναρχα, με αποτέλεσμα αντί να ομορφαίνουν, να δημιουργούν πλέον προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης και των δημοτών.

Τα κλαδιά τους, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είτε καλύπτουν πινακίδες του Κ.Ο.Κ. με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να δημιουργούνται μικροατυχήματα, είτε μπαίνουν στα μπαλκόνια των σπιτιών, αφού πια τα δέντρα μεγάλωσαν τόσο πολύ που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και τον 2ο ή 3ο όροφο πολυκατοικιών, είτε να παρεμποδίζουν την διέλευση μεγάλων οχημάτων (ακόμη και απορριμματοφόρων) που αναγκαστικά πρέπει να κινούνται μέσα στην πόλη, και γενικά αντί να ομορφαίνουν και να δίνουν μια πνοή δροσιάς, ανάσας και ομορφιάς, να κάνουν τα πράγματα, (ειδικά τώρα το καλοκαίρι) ακόμη χειρότερα.

Για να μην μιλήσουμε και για εκείνους τους δημότες που επικαλούνται θέματα ασφαλείας, αφού φοβούνται ότι με το ύψος που έχουν πάρει, αποτελούν εργαλείο για ευκολότερη πρόσβαση των κλεφτών και διαρρηκτών στα διαμερίσματά τους.













Η Kapa News έκανε λοιπόν ρεπορτάζ για το θέμα αυτό. Γυρίσαμε σε διάφορα σημεία της πόλης και διαπιστώσαμε (όχι σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε πολλές από αυτές που μας καταγγέλθηκαν) ότι όντως το πρόβλημα υπάρχει, και τείνει να γίνει ακόμη χειρότερο εάν δεν γίνει κάτι άμεσα από τον Δήμο Κατερίνης.

Έτσι επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κύριο Τσουκάνη Κώστα, του θέσαμε το πρόβλημα, (το οποίο προς τιμήν του αναγνώρισε και ο ίδιος) και τον ρωτήσαμε την αιτία, αλλά και το τι πρόκειται να κάνει για να το αντιμετωπίσει.

Ο κ. Τσουκάνης λοιπόν μας είπε ότι όλη αυτή η κατάσταση προκαλείται από την έλλειψη προσωπικού. Συγκεκριμένα μας είπε ότι στον τομέα της αρμοδιότητά τους για τα χόρτα και τα δένδρα έχει μόνο 5 εργαζόμενους και παλεύει μ’ αυτούς, αλλά και με προσωπική του δουλειά να καλύψει τις ανάγκες του ομολογουμένως τεράστιου Δήμου της Κατερίνης.

Συνεχίζοντας την κουβέντα μας με τον Αντιδήμαρχος μας είπε ότι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δεν είναι μόνο του Δήμου Κατερίνης, αλλά αφορά όλους τους Δήμου της χώρας. Περίμεναν βέβαια κάποια ανακούφιση από την πρόσληψη των 30.000 συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας που ανήγγειλε η κυβέρνηση πριν 3 περίπου μήνες, αλλά ακόμη ν’ ανακοινωθεί η προκήρυξη. Σημειώστε εδώ ότι το θέμα αυτό (το οποίο και παρακολουθούμε στενά) επρόκειτο να κλείσει στα τέλη Ιουνίου, και είμαστε ήδη στο τέλος Ιουλίου και ακόμη δεν υπάρχει φως στο τούνελ.

Όλο αυτό λοιπόν έχει σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο ο Δήμος Κατερίνης, αλλά σχεδόν όλοι οι Δήμοι της χώρας να υπολειτουργούν, σε ότι αφορά τις υπηρεσίες της καθημερινότητας του δημότη.

Κλείνοντας την μίνι αυτή συνέντευξη με τον κύριο Τσουκάνη μάθαμε ότι έχει ήδη προγραμματίσει από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσει τα κλαδέματα των δένδρων μέσα στην πόλη, ξεκινώντας από τα σημεία που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όπως καταλαβαίνετε όμως, με τα δεδομένα που προαναφέραμε, η διαδικασία θα πάρε πολύ χρόνο, εκτός αν αλλάξει στο μεταξύ κάτι, και επισπεύσουν τον προαναφερόμενο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας με τις περίπου 30.000 προσλήψεις.

Σημείωση: Για θέματα πρασίνου μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2351032314 & 2351033799 ενώ για ενημέρωση ή αναζήτηση οργανογράμματος και αρμόδιων υπηρεσιών επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης: http://www.katerini.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια