HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Υγιεινές τροφές για ανάπτυξη


Την Τρίτη, 16 Οκτ 2018, στις 11.00, στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Σανταρόζα 4, 18534 ΠΕΙΡΑΙΑΣ) η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» οργανώνει την παιδική γιορτή «Healthy Foods for Growing Up» με την ευκαιρία της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (15 Οκτ) και την Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων (20 Οκτ).

Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων (20 Οκτ) οργανώνει η Executive Chef Ευανθία Βοναζούντα, Culinary Judge WACS, Διευθύντρια Τμήματος Γυναικών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», Καθηγήτρια Μαγειρικής Τέχνης ΔΙΕΚ Πειραιά. Το διαδραστικό παιχνίδι έχει σκοπό να προάγει τη μαγειρική τέχνη κάνοντας την υγιεινή διατροφή διασκεδαστική κι ελκυστική για τα παιδιά. Τα παιδιά θα μάθουν υγιεινές συνήθειες διατροφής ενώ ταυτόχρονα θα πειραματιστούν και θα διασκεδάσουν μαγειρεύοντας διάφορες συνταγές της διοργανώτριας Chef πάντα με την εποπτεία της ίδιας και της ομάδας της. Επιλεγμένα σχολικά τμήματα που θα λάβουν μέρος στο μαγειρικό αυτό παιχνίδι είναι η Τρίτη (Γ’) Δημοτικού του συγκεκριμένου σχολείου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο διατροφής ξεκινώντας από την βρεφική ηλικία των 6 μηνών και την εισαγωγή των στέρεων τροφών. Πρόκειται για ένα διαφορετικό σεμινάριο που αφορά την πρώτη γνωριμία των βρεφών με το μαγικό κόσμο των τροφών, δίνοντας τις σωστές βάσεις μέσα από τα μάτια διαφόρων επαγγελματιών ειδικών στα θέματα διατροφής. Τα θέματα τα οποία θα αναλυθούν είναι: • Χρόνος έναρξης εισαγωγής στερεών τροφών, • Ημερήσιο διαιτολόγιο, • Διατροφικές ανάγκες του βρέφους, • Τρόποι προσέγγισης της στερεάς τροφής, • Απροθυμία του βρέφους να φάει ή να αποχωριστεί το στήθος, • Εισαγωγή στερεών τροφών και συνεχιζόμενος θηλασμός, • Μέθοδος BLW (Baby Led Weaning) & • Δημιουργία ατομικής τράπεζας γάλακτος κι επιστροφή στην εργασία. Εισηγήτριες προσφέρθηκαν να είναι οι: Φανή Πεχλιβάνη (Μαία- Αντιπρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων- Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μητρικού Θηλασμού), Μαρία Κιούρτη (Μαία- Πρόεδρος Μαιών ΣΕΜΜ- Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Μητρικού Θηλασμού), Ελένη Σερπετίνη (Μαία- Ελεύθερη Επαγγελματίας, Έρρικα Κοκκόση (Μαία- ΜΚΟ) & Στέλλα Λεγάκη (Μαία- Κέντρο Υγείας Αμοργού).

Ο κ Κωνσταντίνος Μουζάκης (πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ») ενημέρωσε ότι στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί πλούσια βιβλιογραφία όπως και οι νέες συστάσεις για την εισαγωγή στέρεων τροφών στον 1ο χρόνο ζωής, από το Υπουργείο Υγείας. Πάνω στο θεωρητικό αυτό κομμάτι, θα δημιουργηθούν υπέροχες συνταγές βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα, δημιουργώντας πιάτα με αγάπη για τα παιδιά μας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει ανάλογη επίδειξη μαγειρικών τεχνικών από την Executive Chef Ευανθία Βοναζούντα και την ομάδα της. Η μοναδική Νεράιδα Melenia ClownDoctor θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους με τα παιχνίδια και τα μαγικά της κόλπα! Κοντά στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» κατά την πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση, θα βρίσκεται η Πρόεδρος του Τμήματος Γυναικών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων WACS και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων κυρία Joanna Ochniak .

Healthy Foods for Growing Up στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Σανταρόζα 4, 18534 ΠΕΙΡΑΙΑΣ) την Τρίτη, 16 Οκτ 2018, στις 11.00. Πληρ: Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής, 2103315649/6970619008, www.chefsclubofattica.com/



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια