HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με την παρουσία πλήθους κόσμου σήμερα στον Κούκο Πιερίας το καθιερωμένο μνημόσυνο του ολοκαυτώματος του Κούκου για τους πεσόντες των οργανώσεων εθνικής αντίστασης ΕΔΕΣ-ΠΑΟ Ε.Ε.Σ κατά τη μάχη του Κούκου την 18η Οκτωβρίου 1944, όταν δέχτηκαν επίθεση από τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που μετά τη μάχη πυρπόλησε το χωριό.

Στην επιμνημόσυνη δέηση έγινε προσκλητήριο νεκρών και εκφωνήθηκαν 650 ονόματα πεσόντων, αλλά και ονόματα άμαχων θυμάτων που προκάλεσε ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στα χωριά της περιοχής.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε δοξολογία και εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο από τρεις τοπικούς ιερείς. Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης, εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων, ο πρόεδρος του κόμματος "Ελεύθερη Πατρίδα" κ. Νικόλαος Βασιλειάδης, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΕ με το επιτελείο του στρατηγός ε.α. κ. Ελευθέριος Συναδινό, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι στην μνήμη των πεσόντων και πολλοί άλλοι.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ απο την εκδήλωση:





























































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια