HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Συγκλονιστική Εκδήλωση με τον κατάκοιτο μοναχό Σωφρόνιο και τον Μητροπολίτη Γλυφάδος κ. Παύλο στην Κατερίνη

Την Δευτέρα 12-11-2018 ομιλητής της Σχολής Γονέων, Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης ήταν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Παύλος με θέμα: "Εν φυλακή ήμην". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης.

Πριν από την ομιλία οι ακροατές έμαθαν την ιστορία του μοναχού Σωφρονίου, από την Ιερά Μονή Γουβερνέτου Ακρωτηρίου Χανίων, ο οποίος όντας κατάκοιτος λόγω της νόσου του κινητικού νευρώνα κινεί μόνο τα μάτια και τα χείλη και επικοινωνεί μέσω υπολογιστή με τα βλέφαρα. Ελληνοαμερικανός τρίτης γενιάς, ήταν καθηγητής αμερικανικού πανεπιστημίου, δεινός ορειβάτης και αναζητώντας την πίστη στο Θεό, παρόλο που είχε ασχοληθεί και με τις ανατολικές θρησκείες, συγκλονίστηκε από την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος και αργότερα από τη Μονή Γουβερνέτου Χανίων. Η επαφή του με τον ηγούμενο και τα μυστήρια της Εκκλησίας δυνάμωσαν την πίστη του και αποφάσισε να μονάσει. Αρρώστησε ως δόκιμος και μετά την κουρά του παραμένει κατάκοιτος στην Μονή όπου με πολλή αγάπη τον περιποιούνται οι μοναχοί.

Με τα μηνύματά του στον υπολογιστή συμπάσχει και παρηγορεί τον κόσμο, διότι καταλαβαίνει τον πόνο ο οποίος ταπεινώνει αλλά και εξυψώνει τον άνθρωπο. Ο μοναχός Σωφρόνιος μοιράζει αγάπη και ελπίδα εν Χριστώ στον πονεμένο άνθρωπο, θεωρεί εγωκεντρική την ευθανασία, διότι η ζωή μας είναι δώρο Θεού και όχι δικό μας. Τονίζει τον αβάσταχτο πόνο της απουσίας του Θεού και πιστεύει στα έξι χρόνια της αρρώστιας του πως η παρουσία του Θεού γίνεται εντονότερη με την Χάρη του Σταυρωμένου Χριστού. Στέλνει μηνύματα στους νέους να βιώνουν την ζωή της Εκκλησίας και στους μεγαλύτερους, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, να έχουν δύναμη με τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους διότι η μόνη αλήθεια είναι η Ορθοδοξία. Ο μοναχός Σωφρόνιος απάντησε σε 11 ερωτήματα που έθεσε και ανέγνωσε ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης ενώ το ακροατήριο έμεινε καθηλωμένο και συγκινημένο από την μοναδική αυτή «γνωριμία» με τον μοναχό Σωφρόνιο!


Ο Μητροπολίτης κ.κ. Παύλος ανέφερε μια παρόμοια περίπτωση ενός παιδιού στην Κύπρο και είναι βέβαιος πως ο μοναχός Σωφρόνιος όχι μόνον βιώνει την παρουσία του Θεού αλλά προγεύεται την Βασιλεία Του.

Πριν από την μητροπολιτική του διακονία ο Σεβασμιώτατος διακονούσε 27 χρόνια στην φυλακή ανηλίκων Κορυδαλλού, ακολουθώντας την αγάπη του Πατέρα που αγκάλιασε τον άσωτο υιό και ενθυμούμενος τα λόγια του Χριστού που αποκαλούσε αδελφούς τους φυλακισμένους. Κυρίως όμως θυμόταν το λόγο του Εσταυρωμένου προς τον ληστή ότι από σήμερα θα ήταν μαζί του στον Παράδεισο.

Περισσότερα εδώ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια