HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μητροπολίτης Ανθιμος: Από την τηλεόραση έμαθα για το προσύμφωνο

Δεν θεωρεί πως υπήρξε κάποιου είδους προεκλογική πολιτική συμφωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, σε συνέντευξη του στο ΟΡΕΝ και την Ελλη Στάη.

Ωστόσο, όπως είπε, εξεπλάγην καθώς "ξαφνικά, κι ενώ είχα ανοικτά την τηλεόραση σχεδόν τυχαία, είδα, άκουσα κι έμεινα άφωνος από το νέο [της υπογραφής του προσυμφώνου]. Και καθώς είμαι δεύτερος στην ιεραρχία, είπα από μέσα μου "για να μην το γνωρίζω, κάτι συμβαίνει εδώ"".

"Μας έβλαψε σε τίποτα τόσα χρόνια που κράτος κι εκκλησία πορεύονταν μαζί; Υπήρξε κάποια σύγκρουση;", αναρωτήθηκε στην ερώτηση κατά πόσο η διακριτότητα των ρόλων θα επιτρέψει στην Εκκλησία να επιτελέσει το έργο της με περισσότερη αυτονομία.

Τέλος, κι όσον αφορά στο τί θα συμβεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, οπότε και για το θέμα αυτό θα συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επεσήμανε πως "Μας ενδιαφέρει πρωτίστως ο λαός και η πατρίδα. Αν διασφαλίζονται αυτά, μπορούμε να είμαστε πιο επιεικείς".



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια