Κρεμώδες και λαχταριστό επιδόρπιο όλο γεύση
Υλικά για 6 άτομα
Για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα τύπου Digestive αλεσμένα
- 75 γρ. (5 κουταλιές) λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση
- 350 γρ. άσπρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
- ½ φλ. ζάχαρη
- 900 γρ. τυρί κρέμα
- 4 μεγάλα αβγά
- 1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση
- Αναμιγνύετε αρχικά τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και πιέζετε το μίγμα να καλύψει τον πάτο μια φόρμας με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκατοστών.
- Την κρατάτε στην κατάψυξη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.
- Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί (σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) ανακατεύοντας συνεχώς.
- Την αποσύρετε από τη φωτιά και την κρατάτε στην άκρη να γίνει χλιαρή.
- Χτυπάτε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει και να λιώσει η ζάχαρη.
- Ύστερα, χτυπάτε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν βάλετε άλλο και χτυπώντας το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα.
- Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά του.
- Τοποθετείτε στη βάση του φούρνου ένα μεταλλικό ταψί και βάζετε μέσα 3 περίπου δάχτυλα ζεστό νερό (οι ατμοί θα βοηθήσουν το τσίζκεϊκ να μη σκάσει).
- Χαμηλώνετε τον θερμοστάτη στους 150°C και ψήνετε το τσίζκεϊκ για 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Το βγάζετε από το φούρνο και το βάζετε αμέσως στο ψυγείο για να μη σκάσει.
- Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. Το σερβίρετε σκέτο, ή αν θέλετε με βατόμουρα.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!