Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Γ. Νταντάμης: «Απλή λογική είναι οι λύσεις σε προβλήματα που ανοήτως μας βασανίζουν. Η ποιότητα ζωής και η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητά μας»


Για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού και τα προβλήματα λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κατερίνης ενημερώθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Γιώργος Νταντάμης από τον Υπεύθυνο λειτουργίας του Κέντρου (Πρώην ΙΚΑ), Ιατρό Ειδικό Παθολόγο και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, κ. Κώστα Σαρηγιαννίδη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η δημοσιογράφος υποψήφια σύμβουλος κα Χριστίνα Σιδηροπούλου και η νοσηλεύτρια – στέλεχος της ΠΦΥ κα Νόπη Παπαδοπούλου.

Η Υγεία και οι παροχές προς όλους τους δημότες είναι νευραλγικός τομέας σε μια κοινωνία. Αν και για τη λειτουργία της ΠΦΥ υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Υγείας, υπάρχουν τομείς όπου οι Δήμοι καλούνται να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και η επίσκεψη γιατρού στα ΚΑΠΗ του Δήμου είναι τομείς που οι Δήμοι έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Επιπλέον, κοινωνικές πολιτικές για την ποιότητα ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως η καταπολέμηση των κουνουπιών,  εφαρμόζονται από τους Δήμους. Στο πλαίσιο αυτό η συνάντηση του κ. Νταντάμη με τον Υπεύθυνο για την επιστημονική ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας κ. Σαρηγιαννίδη ήταν ιδιαίτερα ουσιαστική.  

Ο κ. Σαρηγιαννίδης αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ΠΦΥ λόγω έλλειψης προσωπικού, κυρίως ιατρικού, για τις κτιριακές υποδομές και τον εξοπλισμό τους αλλά και για προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που θα μπορούσαν να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών αλλά δεν λειτουργούν. Ακόμη, αναφέρθηκε στις προτάσεις του για την καλύτερη λειτουργία της ΠΦΥ και τους τομείς συνεργασίας με το Δήμο.

«Η Υγειονομική περίθαλψη και οι κοινωνικές πολιτικές εν γένει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων ενός Δήμου πρέπει να βρίσκονται σε προτεραιότητα και πρέπει να λειτουργούν προς όφελος όλων των δημοτών χωρίς διακρίσεις. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Σαρηγιαννίδη γιατί μας αφιέρωσε χρόνο για να μας ενημερώσει για την υφιστάμενη κατάσταση, για το τι γίνεται και κυρίως για το τι δεν γίνεται. Απλή λογική είναι οι λύσεις σε προβλήματα που ανοήτως μας βασανίζουν. Θέλει διάθεση να βοηθήσεις, να στηρίξεις. Εμείς την έχουμε. Κε Σαρηγιαννίδη σας δηλώνω ότι είμαστε δίπλα σας», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

Κ. Σαρηγιαννίδης:

«Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να στηρίξει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»
«Η σημερινή επίσκεψη νομίζω ότι έγινε σε καλό και φιλικό κλίμα. Αφήνει κάτι το θετικό. Το κύριο θέμα είναι ότι φάνηκε από την πλευρά του κ. Νταντάμη διάθεση για κάτι καλύτερο για την πόλη. Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να προχωρήσει το ζήτημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πιστεύουμε ότι από την όποια θέση θα είναι ο κ. Νταντάμης, είτε σαν Δήμαρχος είτε σαν σύμβουλος, θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Θα του το υπενθυμίσουμε και εμείς όταν έρθει η ώρα γιατί ο Δήμος μπορεί να στηρίξει σε πολλούς τομείς την ΠΦΥ και πρέπει να το κάνει».Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.