Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σ. Καστόρης: Ανάγκη επέκτασης του εφάπαξ βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά – Δεκάδες οικογένειες ωφελήθηκαν και στην Πιερία

Δεκάδες οικογένειες στην Πιερία ωφελήθηκαν από την παροχή του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση του ρεύματος νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, συνολικού ύψους 11,1 εκατ. ευρώ, που είχε εγκριθεί από τη Βουλή αρχές του 2018, ενώ πρόσφατα, πριν τις γιορτές, ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ προχώρησαν στην επανασύνδεση ρεύματος και σε άλλα νοικοκυριά που καλύφθηκαν από πρόσθετο κονδύλι ύψους  3,2 εκατ. ευρώ.

Για την πορεία εφαρμογής του μέτρου στην Πιερία ζήτησε να ενημερωθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, μαζί με τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, στο Κέντρο Κοινότητας Κατερίνης, όπου υποβάλλονταν οι αιτήσεις επανασύνδεσης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα στελέχη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ στην Κατερίνη, που συμμετέχουν στις επιτροπές έγκρισης των αιτήσεων επανασύνδεσης ρεύματος, μαζί με εκπροσώπους των δήμων, καθώς η αρμοδιότητα εξέτασης των σχετικών αιτημάτων εκχωρήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οικονομικών για την υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων νοικοκυριών που είχαν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών -τόσο η αρχική ρύθμιση, που προέβλεπε επανασύνδεση για αποσυνδέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2018, όσο και η επέκταση του χρονικού ορίου έως τις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, που αποφασίστηκε στη συνέχεια με Κοινή Υπουργική Απόφαση- αποδείχθηκαν σωτήριες για δεκάδες οικογένειες στην Πιερία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής, ο δήμος που πρώτος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της κεντρικής κυβέρνησης να συστήσει επιτροπές εξέτασης αιτήσεων επανασύνδεσης ρεύματος ήταν ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ενώ ο δήμος Δίου-Ολύμπου καθυστέρησε χαρακτηριστικά, σε βάρος των οικονομικά αδύναμων δημοτών του.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα επανασύνδεσης προέβλεπε καταβολή βοηθήματος 4000 ευρώ για οφειλή 4.000 ευρώ, 5.250 ευρώ για οφειλή 7.000 ευρώ, 5.500 ευρώ για οφειλή 11.000 ευρώ και 6.000 ευρώ βοήθημα για οφειλή 20.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Καστόρης, παρόλο που το επίδομα ήταν -και δικαίως- αρκετά γενναιόδωρο, εκτός βοηθήματος έμειναν δυστυχώς αρκετά νοικοκυριά που πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, όχι όμως και τα περιουσιακά, αλλά και νοικοκυριά όπου η αποσύνδεση έγινε μετά τις 21 Σεπτεμβρίου του 2018.

«Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και κανείς δεν πρέπει να το στερείται», τόνισε ο βουλευτής, εκτιμώντας ότι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο εκταμίευσης και νέων κονδυλίων, αλλά και βελτίωσης των κριτηρίων, προκειμένου κανένα φτωχό νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς ρεύμα.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.