HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


KYΡΙΕ ΘΑΝΑΣΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ…ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 5άστερα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΜΙΛΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ?

Έχεις «όραμα» κύριε Λιακόπουλε δεν το κρύβεις και σου το αναγνωρίζομαι αυτό. Βέβαια δεν είσαι ο μοναδικός που πασχίζεις, να προωθήσεις, συγκεκριμένα μεγάλα επιχειρηματικά – οικονομικά συμφέροντα στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη του δήμου Κατερίνης.

Καιρό λιγουρεύονται οικόπεδα, συγκεκριμένοι επιχειρηματίες στο δημοτικό διαμέρισμα της Παραλίας Κατερίνης, για να σηκωθούν μεγαθήρια ξενοδοχειακά οικήματα, που θα σημάνουν τον ενταφιασμό των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου, ενοικιαζόμενων δωματίων, επιχειρήσεων εστίασης, επιχειρήσεων δώρων, τροφίμων, ρούχων, κ. α.

Ξεκάθαρα παίρνεις θέση και δεν είσαι ο μοναδικός, υπέρ ισχυρών οικονομικών - επιχειρηματικών συμφερόντων, μιλώντας ενθουσιώδεις στο πρόγραμμα σου, για την προοπτική να ανοίξουν 5αστερα ξενοδοχεία στην Παραλία Κατερίνης, χωρίς να αναφέρεσαι τι συνέπειες που θα έχει αυτό, για τους μικρομεσαίους του κλάδου και των συναφών επαγγελμάτων όπως της εστίασης και άλλοι.

Η σκόνη που ρίχνεις με την αυθαίρετη ερμηνεία των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν, είναι υποκριτική.

Πρώτα να μας πεις με τι συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, πόσοι δουλεύουν ανασφάλιστοι, μαύρη εργασία, αν καταπατάται το 8ωρο και μετατρέπεται σε απλήρωτο 10ωρο, 12ωρο, πόσοι εργαζόμενοι δουλεύουν με διάφορες μορφές ευέλικτης εργασίας, πόσοι δουλεύουν με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πληρώνονται ανάλογα με την ειδικότητα, αν επιτρέπεται η εκπροσώπηση των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους.

Γιατί αν δεν ξέρεις, αυτή η εργασιακή ζούγκλα επικρατεί στους χώρους δουλειάς και κυρίως πίσω από την βιτρίνα των 5αστερων ξενοδοχείων που οραματίζεσαι κύριε Θανάση Λιακόπουλε.

Με αυτόν τον τρόπο συσσωρεύουν τον πλούτο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης της εργασίας, υφαρπάζοντας όσο γίνεται μεγαλύτερη υπεραξία ( απλήρωτος χρόνος δουλειάς) που φέρνει κέρδη στους ιδιοκτήτες και μετατρέπονται σε κεφάλαια, που για να αναπαραχθούν, ξαναεπενδύονται , για να φέρουν περισσότερα κέρδη. Ο κλεμμένος μόχθος, κόπος και ιδρώτας των εργαζομένων είναι αυτά τα κεφάλαια.

Αυτά τα συμφέροντα εις βάρος των εργαζομένων , του λαού, εκπροσωπεί ο συνδυασμός σας κύριε Λιακόπουλε και όλα οι συνδυασμοί του αστικού, συστημικού φάσματος, που αυτοαναγορεύονται σε «ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι » συνδυασμοί.

«Ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι» ήταν αυτοί που παρέδωσαν δασική έκταση, για να γίνουν οι ανεμογεννήτριες στα Πιέρια όρη, στην Άνω Μηλιά.

Για αυτό αυτή η κοροϊδία με τους «ανεξάρτητους », «ακομμάτιστους», πρέπει να σταματήσει. Και να μας πείτε κάποτε κύριε Λιακόπουλε, ποια η θέση σας, για τις ανεμογεννήτριες στην Άνω Μηλιά?

Γιατί από όσο θυμόμαστε στην επίμαχη ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο, για την εκμίσθωση εκτάσεων, για να γίνουν οι ανεμογεννήτριες, φροντίσατε να λείπετε.

Δεν γίνεται να είσαι και με τον «χωροφύλαξ» και με τον «αστυφύλαξ» και κυρίως όταν οι δήμοι έχουν μετατραπεί στο μακρύ χέρι της κεντρικής – κρατικής εξουσίας, μάνατζερ ισχυρών οικονομικών – επιχειρηματικών συμφερόντων.

Μόνο οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ βάζουν αυτή την διαχωριστική γραμμή η οποία έχει αντικειμενική βάση.

Ο λαός της Πιερίας μπορεί να κάνει και στον τόπο μας την διαφορά.

Να μην πατήσει την μπανανόφλουδα των διάφορων δήθεν ανεξάρτητων και ακομμάτιστων, και στο δίλημμα ή με τις λαϊκές – κοινωνικές ανάγκες ή με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, να απαντήσει με τις ανάγκες μας, υπερψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στους 3 δήμους , αλλά και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για δήμους πραγματικά αγωνιστικούς, συμπαραστάτες του λαού, μαζί να μάχονται, μαζί να διεκδικούν, ενάντια σε αντιλαϊκές – αντιδραστικές επιλογές, ενάντια στο ξεπούλημα δημοτικού – δημόσιου πλούτου, ενάντια στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου.


Σαββίδης Παναγιώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια