HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γιώργος Κυριακίδης: "Μέντορας" ή "ψυχρός πολιτικός εκτελεστής"; Σε 2 μέρες δίνει χειραψία με 2 διαφορετικούς υποψηφίους δημάρχους. Την Κυριακή με τον Χιονίδη (για να ξέρουν όλοι υπάρχει ανοικτή γραμμή;) και τη Δευτέρα με τον Νταντάμη (για να ξέρουν όλοι από που παίρνει εντολές;)


Την καλησπέρα μου σε όλη την εκλεκτή παρέα που έχουμε δημιουργήσει εδώ και 6 μήνες!!! Κουτσός, ξε-κουτσός ο Φλεβάρης τον φάγαμε! Αύριο Τσικνοπέμπτη πια και έπειτα αρχίζει η Σαρακοστή. Αρχίζει όμως και κάτι άλλο… Η επίσης «κυνηγετική»… Συγνώμη λάθος… Η επίσημη προεκλογική περίοδος. Ναι, βρε… Αλήθεια λέω… Το ‘πε και ο υπουργός… Τώρα αρχίζουν τα γλέντια και το «σκληρό ροκ»!!! Το τι θα δούμε και το τι θ’ ακούσουμε, δεν περιγράφεται… Πάμε όμως στο σημερινό μας θέμα.

Αυτός που με έχει εντυπωσιάσει σε αυτές τις εκλογές είναι σίγουρα ο φίλος μου ο Γιώργος ο Κυριακίδης... Η διαδρομή του με έχει κυριολεκτικά αφήσει με το στόμα ανοικτό... Για να δούμε περιληπτικά την ιστορία του Γιώργου.

Μετά την αποτυχία του 2006, ο Γιώργος εξελέγη πρώτη φορά το 2010 με τον εργολάβο τον Νίκο τον Μηλιώτη. Μετά τις εκλογές ο Νίκος ας πούμε πως δεν άσκησε και την πιο μαχητική αντιπολίτευση στον Σάββα (το λέω ευγενικά). Ο Γιώργος δεν είπε τίποτε για αυτό. Ούτε για τίποτε από όσα ακούστηκαν για τις σχέσεις Χιονίδη - Μηλιώτη. ΠΟΤΕ δεν μίλησε δημόσια απ’ όσο θυμάμαι. Αν κάνω λάθος Γιώργο μου σε παρακαλώ να με διορθώσεις.

Το 2014 ο Γιώργος εξελέγη και πάλι, αυτή τη φορά με το ψηφοδέλτιο του Σύριζα («Άλλος Δρόμος») και του Χρήστου του Γιαννούλη (του κυρίου που μας λέει σήμερα "φασισταριό" όσους διαφωνούμε με τις Πρέσπες). Ο ίδιος ο Γιώργος έστειλε αίτηση υποψηφιότητας για να είναι υποψήφιος βουλευτής με τον Σύριζα, ανεπιτυχώς. Μετά τις εκλογές, αν θυμάστε, ο Χρήστος την παράτησε την Κατερίνη, ο συνδυασμός του έγινε άνω κάτω, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Γιώργος δεν είπε τίποτε για όλα αυτά, κάποια στιγμή μάλιστα, έγινε αρχηγός του συνδυασμού, αλλά μετά ανεξαρτητοποιήθηκε.

Το 2017 λέγεται πως ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν κοντά στον Γιώργο τον Νταντάμη, τον δεύτερο εργολάβο που κατεβαίνει για δήμαρχος μετά τον Μηλιώτη. Όταν μάλιστα το 2018 ο Νταντάμης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, όλοι έλεγαν πως ο Γιώργος και ο Νίκος ο Φωτιάδης ήταν κοντά του, ας πούμε ως "μέντορες".

Στην πορεία φαίνεται πως αυτό έπαψε να ισχύει, ειδικά μετά τον εναγκαλισμό του Γιώργου του Νταντάμη με τον Σύριζα, τη στήριξη και όλα τα γνωστά πια που έγιναν σ’ αυτό το θέμα. Ο Γιώργος ο Κυριακίδης είναι εδώ και 1 χρόνο γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Όμως δεν ανακοινώνεται επίσημα. Γιατί άραγε; Για να δούμε.

Κάποια στιγμή έγραψε κάνα δύο θέματα light αντιπολιτευτικά, αλλά καμία σχέση με τα παλιά που έλεγε για τον Σάββα. "Σιγή ασυρμάτου" για τον Γιώργο Κυριακίδη, όπως και για τον Γιώργο Νταντάμη, που προτιμά να κρατήσει την αναπνοή του παρά να πει κακό λόγο για τον δήμαρχο.


Ξαφνικά ο Γιώργος ο Κυριακίδης "κάτι παθαίνει" (έμπνευση ή κάτι άλλο) και πριν 2 εβδομάδες κάνει σκληρή, προσωπική επίθεση στον Θανάση τον Λιακόπουλο, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Το κείμενο μάλιστα, το έδειχνε σε φίλους και γνωστούς επί μέρες πριν το δημοσιοποιήσει, καμαρώνοντας για το περιεχόμενό του. Άρα, μάλλον δε λειτούργησε εν βρασμώ ψυχής. Σε αυτή την περίπτωση ο Γιώργος λειτούργησε περισσότερο ως "ψυχρός πολιτικός εκτελεστής". Ο Λιακόπουλος όμως τον αγνόησε και δεν απάντησε. Δεν ξέρω γιατί. Μην με ρωτάτε. Ρωτήστε τον ίδιο τον Θανάση.


Και ξαφνικά την Κυριακή στη Λευτεριά, με την οποία ο Δήμος (εν γένη) συνεργάζεται αρκετά, εμφανίζεται φωτογραφία του Γιώργου του Κυριακίδη με τον Σάββα τον Χιονίδη! Δεν τους αιφνιδίασε όμως κάποιος. Απ’ ότι φαίνεται στην φωτογραφία πολύ καθαρά, επέλεξαν να φωτογραφηθούν και να  την δημοσιεύσουν. Γιατί άραγε; Για να ξέρουν όλοι ότι υπάρχει μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ τους; Θα μου πεις εσύ τώρα. Και που είναι το κακό; ΟΚ. Δεκτό. Πάμε παρακάτω όμως.


Τη Δευτέρα, την επόμενη μέρα της φωτογραφίας του με τον Χιονίδη, μετά από περίπου 1 χρόνο αναμονής, ο Γιώργος ο Κυριακίδης ανακοινώνεται ως υποψήφιος με τον Γιώργο τον Νταντάμη, βγάζει φώτο με χειραψία και μαζί του. Κι εδώ αρχίζουν τα «περίεργα». Οι ψύλλοι στ’ αυτιά που λένε. Γιατί το έκανε αυτό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Για ξεκάρφωμα; Για να ξέρουν όλοι ότι από ποιον παίρνει εντολές;  Βλέπετε ότι όσο μεγαλώνει η γενική εικόνα, μεγαλώνουν και τα ερωτήματα;

Αν δείτε μάλιστα και τις 2 φωτογραφίες, ο Γιώργος είναι τρισευτυχισμένος σε αυτές. Τι να σημαίνουν όλα αυτά σήμερα; Τι να σημαίνουν όλα αυτά για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών; Τι να σημαίνουν όλα αυτά για την περίοδο μετά τις εκλογές;

Πολλά τα μυστήρια του Γιώργου του Κυριακίδη. Ευτυχώς όμως που είναι φίλος μου, μπας και εκμαιεύσω κάποια απάντηση για όλα αυτά τα ερωτηματικά που μου δημιουργεί με τη δράση του...


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-

Διαβάστε ακόμη:

Το γυρνάνε στην... τρελίτσα οι δεξιοί του Νταντάμη: Ο εργολάβος Τάσος Τασιούλας και ο Πόλυς Παπαγεωργίου: "Ατυχείς ή παρερμηνευόμενες δηλώσεις στελεχών του Σύριζα", "Για να μην το κουράζουμε, όποιος θέλει ας μας ψηφίσει". Σα να λέει "ναι ρε φίλε, έχουμε και Σύριζα, αν δεν σου αρέσει, μη μας ψηφίσεις". Ο "ελέφαντας Σύριζα"

Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων του Ανεξάρτητου Υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Πύδνας-Κολινδρού Εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Δημητρίου Αθ. Ζαφείρη.

Ανοικτή επίθεση Κουκοδήμου εναντίον Χιονίδη, μέσω Αποστόλη Λάγιου. "Ο Χάρης ο Τζαμακλής και ο γιος του παίρνουν δουλειές από τον Δήμο, συμπέθερος ο Χάρης με τον δημοτικό σύμβουλο του Σάββα, τον Αντώνη τον Παπαγιαννούλη". Ουσιαστικά ο Κώστας κατηγορεί τον Σάββα πως αυτός έβαλε τον Χάρη να πει την αλήθεια για Γιώργο - Σύριζα

Βίντεο με την συνέντευξη του Ανέστη Μανώλα στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2FM. Τελικά μάλλον άνθρακας ο θησαυρός…

Βγήκαν τα ΜΕΓΑΛΑ μαχαίρια. Στην αντεπίθεση περνάει το μπλοκ Κουκοδήμου και προσπαθεί να αλλάξει τη συζήτηση από τις δηλώσεις του Κώστα για 4ο μνημόνιο. "Ο Χιονίδης πίσω από τη δήλωση Τζαμακλή που επιβεβαίωσε ότι ο Γιώργος Νταντάμης έχει στήριξη από τον Σύριζα. Εξαιρετικές οι σχέσεις Τζαμακλή - Χιονίδη".

Χαμός στο ίσωμα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Σίγουρες η Μάνη και η Μπάσδρα, σίγουροι ο Τόνας και ο Θεοτόκης. Άλλοι 10 έχουν σοβαρές πιθανότητες και άλλοι 5 - 10 περιμένουν από τον Κουκουδήμο "να τους βοηθήσει, γιατί έχει άκρες στο κόμμα". Αν όμως οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο, τότε θα μετρήσουν και οι δημοτικές...

Πρώτη γραμμή κοντά στον Γιώργο τον Νταντάμη ο Χρήστος Καραφουλίδης! Κοντά του και στον Λόφο! Ο Χρήστος δεν ενοχλείται από τη στήριξη του Σύριζα, τον θεωρεί τον Γιώργο αγνό, παλιό, καλό πασόκο και ως τέτοιο τον στηρίζει και γυρνάει στα χωριά μαζί του. Άραγε ποια θα είναι η τριάδα του Χρήστου; Η ίδια με του Αμοιρίδη; Ή αυτόνομη;


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια