HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 5,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης την οποία διενήργησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι στο 5,7%

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,8% έναντι 18,1%του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1%και το Κίνημα Αλλαγής με 4,1%.
Σημειώνεται πως σε δημοσκόπηση που διενήργησε η ίδια εταιρεία και τα αποτελέσματά της δημοσιοποιήθηκαν στις 12 Δεκεμβρίου του 2018, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 5,3%.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του OPEN, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει τον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα "ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό".
Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29% και ο πρωθυπουργός 24%. Ωστόσο μεγάλος νικητής στο ερώτημα αυτό είναι ο "κανένας" με ποσοστό 43%.
Το 43% πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, ενώ το 17% δηλώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο νικητής των εκλογών με αυτοδυναμία.
Σε ό,τι αφορά στο κυβερνών κόμμα, το 11% δηλώνει πως θα κερδίσει τις εκλογές χωρίς αυτοδυναμία ενώ μόλις το 2% πιστεύει σε μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδυναμία.
Στο ερώτημα "Πιστεύετε ότι αν κυβερνούσε η ΝΔ τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, ίδια ή χειρότερα απ’ ότι σήμερα;", το 42% απαντά "τα ίδια", το 30% "χειρότερα" και το 21% "καλύτερα".
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το 67% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η Συμφωνία θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψήφο των πολιτών στις εκλογές.
Επίσης στο ερώτημα για το πως θα αποκαλούν τη γειτονική χώρα τώρα που ισχύει η Συμφωνία των Πρεσπών, Το 59% απάντησε πως θα συνεχίσει να την αποκαλεί "Σκόπια", ενώ μόλις το 27% θα την αποκαλεί "Βόρεια Μακεδονία". Το 7% απάντησε "ΠΓΔΜ"ενώ το 7% απάντησε "Δεν ξέρω, Δεν απαντώ".



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια