HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυξάνεται από σήμερα ο κατώτατος μισθός- Αχτσιόγλου: Είναι πράξη δικαιοσύνης

Αυξάνεται από σημερα 1ης Φεβρουαρίου ο κατώτατος μισθός, στα 650 ευρώ από 586 που ήταν μέχρι χτες. Ταυτόχρονα, αυξάνονται οι τριετίες και 24 επιδόματα, μεταξύ των οποίων και το επίδομα ανεργίας που φτάνει τα 400 ευρώ.

Οι αυξήσεις ανέρχονται σε 10,9%, ενώ αγγίζουν το 27% για τους νέους, κάτω των 25 ετών, εργαζομένους.

Συνολικά, εκτιμάται ότι περίπου 600.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αλλά και 280.000 άνεργοι, που είτε λαμβάνουν κάποιο επίδομα από τον ΟΑΕΔ είτε συμμετέχουν σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα, θα δουν σημαντικές αυξήσεις.

Σχολιάζοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα μας. Σήμερα ξεκινά μια νέα περίοδος για τους νέους εργαζόμενους αυτού του τόπου. Μία περίοδος με περισσότερα δικαιώματα, με περισσότερη αξιοπρέπεια. Με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, αποκαθιστούμε ένα μέρος από όσα στέρησαν οι πολιτικές λιτότητας από τους εργαζόμενους. Και αυτό είναι μία πράξη δικαιοσύνης. Η απόκριση στο χρέος μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια